1001 Oyun Toon Kupası

1001 Oyun Toon Kupası, 2006 yılında yayınlanan bir animasyon televizyon dizisidir. Dizi, dünyanın dört bir yanından gelen çizgi film karakterlerinin bir futbol turnuvasında yarışmasını konu almaktadır. Dizi, 26 bölümden oluşmaktadır ve Cartoon Network kanalında yayınlanmıştır.

Dizin baş kahramanları, Türkiye’den gelen çizgi film karakteri Keloğlan, Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen çizgi film karakteri Bugs Bunny, Fransa’dan gelen çizgi film karakteri Asteriks ve Belçika’dan gelen çizgi film karakteri Tintin’dir. Bu dört karakter, turnuvada kendi ülkelerini temsil etmektedirler.

Turnuva, 1001 Oyun Adası’nda düzenlenmektedir. Ada, dünyanın dört bir yanından gelen çizgi film karakterlerinin bir araya geldiği bir yerdir. Turnuvaya katılan takımlar, adanın farklı bölgelerinde bulunan stadyumlarda maç yapmaktadırlar.

Turnuvanın final maçı, Keloğlan’ın takımı ile Bugs Bunny’nin takımı arasında oynanmaktadır. Maç, çok çekişmeli geçmektedir ve iki takım da galibiyet için elinden geleni yapmaktadır. Sonunda, Keloğlan’ın takımı maçı kazanarak turnuvanın şampiyonu olmaktadır.

1001 Oyun Toon Kupası, çizgi film karakterlerinin yer aldığı eğlenceli bir animasyon dizisidir. Dizi, çocukların ilgisini çeken birçok öğe içermektedir. Dizi, çocuklara sporun önemini ve takım çalışmasının değerini öğretmektedir.

Konuyla Alakalı Faydalı Siteler:

İlgili Dosyalar:


Yayımlandı

kategorisi