Konya Hayvanat Bahçesi Giriş Ücreti

Konya Hayvanat Bahçesi Giriş Ücreti

Konya Hayvanat Bahçesi, Türkiye’nin Konya ilinde bulunan bir hayvanat bahçesidir. 1993 yılında açılan hayvanat bahçesi, 100 dönümlük bir alana yayılmıştır. Hayvanat bahçesinde 100’den fazla farklı türde hayvan bulunmaktadır.

Giriş Ücreti

Konya Hayvanat Bahçesi’nin giriş ücreti yetişkinler için 15 TL, çocuklar için 10 TL’dir. 6 yaşından küçük çocuklar ücretsiz olarak hayvanat bahçesine girebilirler.

Ziyaret Saatleri

Konya Hayvanat Bahçesi, her gün 09:00-18:00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Hayvan Çeşitliliği

Konya Hayvanat Bahçesi’nde 100’den fazla farklı türde hayvan bulunmaktadır. Bu hayvanlar arasında aslan, kaplan, ayı, kurt, tilki, geyik, zürafa, fil, zürafa, deve, at, eşek, keçi, koyun, tavuk, ördek, kaz, kuğu, papağan, baykuş, kartal, şahin, leylek, turna, flamingo, pelikan, penguen, balık ve sürüngenler yer almaktadır.

Özel Etkinlikler

Konya Hayvanat Bahçesi’nde yıl boyunca çeşitli özel etkinlikler düzenlenmektedir. Bu etkinlikler arasında hayvan besleme gösterileri, hayvan eğitimi gösterileri, hayvan yarışmaları ve hayvan konserleri yer almaktadır.

Eğitim ve Araştırma

Konya Hayvanat Bahçesi, eğitim ve araştırma faaliyetleri de yürütmektedir. Hayvanat bahçesinde öğrencilere hayvanlar hakkında bilgi verilir ve hayvanların davranışları hakkında araştırmalar yapılır.

Faydalı Siteler

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi