30 Kişilik Pilav Kaç Kilodan Yapılır

30 Kişilik Pilav Kaç Kilodan Yapılır?

Pilav, Türk mutfağının vazgeçilmez bir parçasıdır. Her türlü yemeğin yanında servis edilebilir ve tek başına dahi bir öğün olarak tüketilebilir. Pilav yaparken en önemli noktalardan biri, doğru miktarda pirinç kullanmaktır. Eğer çok fazla pirinç kullanırsanız, pilavınız lapa olur. Çok az pirinç kullanırsanız da pilavınız tane tane olmaz.

30 kişilik pilav yapmak için yaklaşık 3 kilo pirince ihtiyacınız olacaktır. Bu miktar, pilavın piştikten sonra yaklaşık 6 kilo olacağı anlamına gelir. Pilav yaparken kullanacağınız pirincin türü de önemlidir. Basmati pirinci, pilav yapımına en uygun pirinç türlerinden biridir. Basmati pirinci, uzun taneli bir pirinç türüdür ve piştikten sonra tane tane olur.

Pilav yaparken kullanacağınız suyun miktarı da önemlidir. 3 kilo pirinç için yaklaşık 6 litre suya ihtiyacınız olacaktır. Suyun miktarını ayarlayamadığınız takdirde pilavınız ya lapa olur ya da tane tane olmaz.

Pilav yaparken kullanacağınız yağın miktarı da önemlidir. 3 kilo pirinç için yaklaşık 1 su bardağı yağa ihtiyacınız olacaktır. Yağın miktarını ayarlayamadığınız takdirde pilavınız ya çok yağlı olur ya da çok kuru olur.

Pilav yaparken kullanacağınız tuzun miktarı da önemlidir. 3 kilo pirinç için yaklaşık 1 yemek kaşığı tuza ihtiyacınız olacaktır. Tuzun miktarını ayarlayamadığınız takdirde pilavınız ya çok tuzlu olur ya da çok tatsız olur.

Pilav yaparken kullanacağınız baharatların miktarı da önemlidir. 3 kilo pirinç için yaklaşık 1 yemek kaşığı kimyon, 1 yemek kaşığı karabiber ve 1 yemek kaşığı pul biber kullanabilirsiniz. Baharatların miktarını ayarlayamadığınız takdirde pilavınız ya çok baharatlı olur ya da çok tatsız olur.

Pilav yaparken kullanacağınız garnitürlerin miktarı da önemlidir. 30 kişilik pilav için yaklaşık 1 kilo tavuk eti, 1 kilo sebze ve 1 kilo salata kullanabilirsiniz. Garnitürlerin miktarını ayarlayamadığınız takdirde pilavınız ya çok etli olur ya da çok sebzeli olur.

Pilav Yapımı İçin Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi