Twitter Ali Yeşildağ

Ali Yeşildağ: Türk Basketbolunun Efsanevi Oyuncusu

Ali Yeşildağ, Türk basketbolunun en önemli isimlerinden biridir. 1960 yılında İstanbul’da doğan Yeşildağ, kariyerine Eczacıbaşı’nda başladı. Daha sonra Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi takımlarda forma giydi. Ayrıca, 1984-1992 yılları arasında Türkiye Milli Takımı’nın formasını da giydi.

Yeşildağ, uzun boyu ve atletik yapısıyla dikkat çeken bir oyuncuydu. Ayrıca, çok iyi bir şutördü. Kariyeri boyunca birçok şampiyonluk kazandı. Eczacıbaşı ile 3 kez Türkiye Ligi şampiyonluğu, Fenerbahçe ile 2 kez Türkiye Kupası şampiyonluğu ve Galatasaray ile 1 kez Türkiye Ligi şampiyonluğu yaşadı. Ayrıca, 1984 yılında Avrupa Şampiyonlar Kupası’nda şampiyonluk yaşadı.

Yeşildağ, 1992 yılında basketbolu bıraktı. Ancak, basketbol dünyasından kopmadı. 1993 yılında Eczacıbaşı’nın genel menajeri oldu. Daha sonra, 1997-2000 yılları arasında Türkiye Basketbol Federasyonu başkanlığı yaptı.

Yeşildağ, Türk basketboluna yaptığı katkılardan dolayı birçok ödül aldı. 1992 yılında Cumhurbaşkanlığı Spor Ödülü’ne layık görüldü. 2000 yılında ise FIBA Hall of Fame’e seçildi.

Ali Yeşildağ’ın Başarıları

  • 3 kez Türkiye Ligi şampiyonluğu (Eczacıbaşı ile)
  • 2 kez Türkiye Kupası şampiyonluğu (Fenerbahçe ile)
  • 1 kez Türkiye Ligi şampiyonluğu (Galatasaray ile)
  • 1 kez Avrupa Şampiyonlar Kupası şampiyonluğu (Eczacıbaşı ile)
  • 1992 yılında Cumhurbaşkanlığı Spor Ödülü
  • 2000 yılında FIBA Hall of Fame’e seçildi

Ali Yeşildağ Hakkında Faydalı Siteler

Ali Yeşildağ Hakkında İlgili Dosyalar


Yayımlandı