Nasreddin Hoca Fıkraları En Komik

Nasreddin Hoca Fıkraları: En Komik ve En İyi Fıkralar

Nasreddin Hoca, Türk halk edebiyatının en önemli ve en sevilen isimlerinden biridir. Fıkralarıyla, nüktedanlığıyla ve zekasıyla yüzyıllardır insanların ilgisini çekmeyi başarmıştır. Nasreddin Hoca fıkraları, Türk kültürünün önemli bir parçasıdır ve bugün hala anlatılmaya ve sevilmeye devam etmektedir.

Nasreddin Hoca fıkraları, genellikle günlük yaşamdan alınmış olayları konu alır. Hoca, bu olaylara kendi özgün bakış açısıyla yaklaşır ve komik bir şekilde yorumlar. Fıkralarda, Hoca’nın zekası, nüktedanlığı ve yaratıcılığı ön plana çıkar.

Nasreddin Hoca fıkraları, her yaştan insana hitap eder. Çocuklar, Hoca’nın komik hikayelerine bayılırlar. Büyükler ise, Hoca’nın fıkralarında yer alan öğütlerden ve derslerden yararlanırlar.

Nasreddin Hoca fıkraları, Türk halk edebiyatının en önemli eserlerinden biridir. Bu fıkralar, Türk kültürünün önemli bir parçasıdır ve bugün hala anlatılmaya ve sevilmeye devam etmektedir.

En Komik Nasreddin Hoca Fıkraları

  • Hoca, bir gün eşeğine binmiş yolda gidiyormuş. Karşıdan bir grup adam geliyormuş. Adamlar, Hoca’yı görünce gülmeye başlamışlar. Hoca, adamlara dönüp sormuş: “Ne gülüyorsunuz?” Adamlar, “Eşeğin ters binmişsin Hocam” demişler. Hoca, eşeğinden inmiş ve eşeğin başını öbür tarafa çevirmiş. Sonra tekrar eşeğe binmiş ve yola devam etmiş. Adamlar, Hoca’yı görünce yine gülmeye başlamışlar. Hoca, adamlara dönüp sormuş: “Şimdi ne gülüyorsunuz?” Adamlar, “Hocam, şimdi de ters binmişsin” demişler. Hoca, “Ben ters binmem, eşek ters gider” demiş.
  • Hoca, bir gün pazara gitmiş. Pazarda, bir adam elinde bir tavuk tutuyormuş. Hoca, adama dönüp sormuş: “Bu tavuğu kaç liraya satıyorsun?” Adam, “10 liraya” demiş. Hoca, “Çok pahalı” demiş. “Ben sana 5 lira veririm.” Adam, “Olmaz” demiş. “Bu tavuk 10 liradır.” Hoca, “Tamam” demiş. “Ben sana 5 lira veririm, sen de bana tavuğun yarısını verirsin.” Adam, “Olmaz” demiş. “Tavuğun yarısını kesemem.” Hoca, “Öyleyse ben de sana 10 lira veririm, sen de bana tavuğun tamamını verirsin” demiş. Adam, “Tamam” demiş. Hoca, adama 10 lira vermiş ve tavuğu almış. Hoca, tavuğu eve götürmüş ve ikiye bölmüş. Bir yarısını kendisi yemiş, diğer yarısını da komşusuna vermiş. Komşusu, Hoca’ya dönüp sormuş: “Hocam, bu tavuğun diğer yarısı nerede?” Hoca, “Diğer yarısını pazarda bıraktım” demiş. “Adam bana tavuğun yarısını kesemeyeceğini söyledi.”
  • Hoca, bir gün bir düğüne gitmiş. Düğünde, yemekler çok güzelmiş. Hoca, yemeklerden yiyip içmiş ve iyice keyiflenmiş. Düğün sonunda, Hoca eve dönmek üzereymiş. Kapıda, bir dilenci duruyormuş. Dilenci, Hoca’ya dönüp sormuş: “Hocam, bana bir sadaka ver.” Hoca, dilenciye dönüp sormuş: “Sen ne iş yaparsın?” Dilenci, “Ben dilenciyim” demiş. Hoca, “Öyleyse sana sadaka veremem” demiş. “Sen çalışmıyorsun, başkalarının emeğinden geçiniyorsun.” Dilenci, “Hocam, ben çalışmak istiyorum ama iş bulamıyorum” demiş. Hoca, “Öyleyse git bir iş bul” demiş. “Çalışmadan sadaka isteyemezsin.” Dilenci, “Hocam, lütfen bana bir sadaka ver” demiş. “Açım ve susuzum.” Hoca, dilenciye dönüp sormuş: “Sen hiç düğün salonuna gittin mi?” Dilenci, “Hayır” demiş. Hoca, “Öyleyse git bir düğün salonuna git” demiş. “Orada yemekler çok güzeldir. Karnını doyurursun.” Dilenci, “Hocam, ben düğün salonuna giremem” demiş. “Beni içeri almazlar.” Hoca, “Öyleyse git bir caminin kapısına otur” demiş. “Orada sadaka isteyebilirsin.” Dilenci, “Hocam, ben caminin kapısına oturamam” demiş. “Beni oradan kovarlar.” Hoca, “Öyleyse git bir mezarlığa git” demiş. “Orada kimse seni rahatsız etmez.” Dilenci, “Hocam, ben mezarlığa gidemem” demiş. “Ben korkarım.” Hoca, “Öyleyse git bir hastaneye git” demiş. “Orada sana yemek ve ilaç verirler.” Dilenci, “Hocam, ben hastaneye gidemem” demiş. “Ben hasta değilim.” Hoca, “Öyleyse git bir okula git” demiş. “Orada sana eğitim verirler.” Dilenci, “Hocam, ben okula gidemem” demiş. “Ben okuma yazma bilmiyorum.” Hoca, “Öyleyse git bir işe gir” demiş. “Çalışmadan sadaka isteyemezsin.” Dilenci, “Hocam, ben işe giremem” demiş. “Ben iş bulamıyorum.” Hoca, “Öyleyse git bir öl” demiş. “Ölüler sadaka istemez.”

Faydalı Siteler ve İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi