Casper A Spirited Beginning

Casper: Bir Hayalet Başlangıcı Konusu

Casper: Bir Hayalet Başlangıcı, 1995 yılında yayınlanan bir Amerikan canlı aksiyon/animasyon komedi-drama filmidir. Film, Harvey Comics’in aynı adlı çizgi roman serisine dayanmaktadır. Filmde, genç bir kız olan Kat (Christina Ricci), amcası ve teyzesiyle birlikte eski bir malikaneye taşınır. Malikanenin hayaletlerle dolu olduğunu keşfeder ve onlarla arkadaş olur.

Film, hayaletlerin ve insanların arasındaki dostluğu ve anlayışı konu almaktadır. Ayrıca, aile ve arkadaşlığın önemi gibi temalara da değinmektedir. Casper: Bir Hayalet Başlangıcı, eleştirmenlerden olumlu eleştiriler aldı ve gişede başarılı oldu. Film, En İyi Görsel Efekt dalında Akademi Ödülü’ne aday gösterildi.

Filmin Konusu

Film, genç bir kız olan Kat’in (Christina Ricci) amcası ve teyzesiyle birlikte eski bir malikaneye taşınmasıyla başlar. Malikanenin hayaletlerle dolu olduğunu keşfeder ve onlarla arkadaş olur. Hayaletler, Kat’e malikanenin geçmişini ve kendilerinin nasıl hayalet olduklarını anlatırlar.

Kat, hayaletlerle arkadaşlık kurdukça, insanların ve hayaletlerin arasındaki dostluğun ve anlayışın önemini anlamaya başlar. Ayrıca, aile ve arkadaşlığın önemi gibi temalara da değinmektedir.

Filmin Oyuncuları

  • Christina Ricci – Kat
  • Bill Pullman – Amca Carrigan
  • Cathy Moriarty – Teyze Amelia
  • Eric Idle – Kibosh
  • Brad Garrett – Fatso
  • Joe Nipote – Stinky
  • Malachi Pearson – Stretch
  • Devon Sawa – Casper

Filmin Yönetmeni

Filmin yönetmeni Brad Silberling’dir. Silberling, daha önce City Slickers (1991) ve Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events (2004) gibi filmleri yönetmiştir.

Filmin Yapımcısı

Filmin yapımcısı Steven Spielberg’dir. Spielberg, daha önce Jaws (1975), E.T. the Extra-Terrestrial (1982) ve Jurassic Park (1993) gibi filmleri yapımcılığını üstlenmiştir.

Filmin Senaristi

Filmin senaristi Joe Ranft’tır. Ranft, daha önce The Lion King (1994) ve Toy Story (1995) gibi filmlerin senaryosunu yazmıştır.

Filmin Müzikleri

Filmin müzikleri James Horner tarafından bestelenmiştir. Horner, daha önce Titanic (1997), Braveheart (1995) ve Apollo 13 (1995) gibi filmlerin müziklerini bestelemiştir.

Filmin Görsel Efektleri

Filmin görsel efektleri Industrial Light & Magic (ILM) tarafından yapılmıştır. ILM, daha önce Star Wars (1977), Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark (1981) ve Jurassic Park (1993) gibi filmlerin görsel efektlerini yapmıştır.

Filmin Gişe Başarısı

Film, gişede başarılı oldu. Film, dünya çapında 287 milyon dolar hasılat elde etti.

Filmin Eleştirileri

Film, eleştirmenlerden olumlu eleştiriler aldı. Rotten Tomatoes’da film %83’lük bir puana sahiptir. Metacritic’te film 68/100’lük bir puana sahiptir.

Filmin Ödülleri

Film, En İyi Görsel Efekt dalında Akademi Ödülü’ne aday gösterildi.

Filmin İlgili Dosyaları


Yayımlandı

kategorisi