Çizmeli Kedi Masalı Oku

Çizmeli Kedi Masalı

Çizmeli Kedi, Charles Perrault tarafından yazılmış ve ilk olarak 1697 yılında yayınlanmış bir masaldır. Masal, bir değirmencinin üç oğluna bıraktığı mirasın en küçüğü olan kediye nasıl iyi bir hayat sağladığını anlatır.

Konusu

Bir zamanlar, bir değirmenci vardı. Üç oğlu vardı. Değirmenci öldüğünde, oğullarına miras olarak değirmeni, eşeği ve kediyi bıraktı. En büyük oğul değirmeni aldı, ortanca oğul eşeği aldı ve en küçük oğul kediyi aldı.

En küçük oğul çok üzgündü. Kediyle ne yapacağını bilmiyordu. Kedi, oğlana “Üzülme,” dedi. “Ben sana iyi bir hayat sağlayacağım.”

Kedi, oğlanı bir çift çizme giydirdi ve onu ormana götürdü. Ormanda, kedi bir tavşan yakaladı ve onu kralın sarayına götürdü. Kedi, tavşanı kralın önüne koydu ve “Bu tavşanı efendimizin oğlu avladı,” dedi.

Kral, tavşanı çok beğendi. Oğluna bir ödül verdi ve kediyi de övdü. Kedi, kralın sarayına sık sık tavşan götürmeye başladı. Kral, kediyi çok sevdi ve ona bir çift çizme daha hediye etti.

Bir gün, kedi kralın kızının yanına gitti. Kedi, kıza “Efendimizin oğlu çok yakışıklı bir gençtir,” dedi. “Sizinle evlenmek istiyor.”

Kız, kediye inanmadı. Ama kedi, kıza oğlanın resmini gösterdi. Kız, oğlanın resmini görünce çok beğendi. Kralın kızına oğlanla evlenmeyi kabul etti.

Kedi, oğlanı kralın sarayına götürdü. Kral, oğlanı çok beğendi ve ona bir çift çizme daha hediye etti. Oğlan ve kız evlendiler ve mutlu bir hayat yaşadılar.

Faydalı Siteler

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi