Çizmeli Kedi Shrek

Çizmeli Kedi: Shrek, 2011 yılında DreamWorks Animation tarafından üretilen ve Paramount Pictures tarafından dağıtılan bir Amerikan 3D bilgisayar animasyonlu komedi macera filmidir. Film, Shrek serisinin dördüncü ve son taksitidir ve Çizmeli Kedi karakterine odaklanmaktadır. Film, Chris Miller tarafından yönetildi ve Andrew Adamson ve Tom Wheeler tarafından yazıldı. Seslendirme kadrosunda Antonio Banderas, Salma Hayek, Zach Galifianakis, Billy Bob Thornton, Amy Sedaris, Justin Timberlake ve Christopher Mintz-Plasse yer alıyor.

Film, Çizmeli Kedi’nin (Banderas) bir zamanlar bir kahraman olduğunu, ancak artık emekliye ayrıldığını ve bir kasabada yaşamakta olduğunu anlatıyor. Bir gün, Çizmeli Kedi, Jack ve Jill adlı iki soyguncu tarafından saldırıya uğrar. Çizmeli Kedi, soyguncuları yener, ancak yaralanır. Kasabanın doktoru, Çizmeli Kedi’ye sadece dokuz canı kaldığını söyler.

Çizmeli Kedi, dokuz canını kaybetmeden önce bir maceraya atılmaya karar verir. Bir gün, Çizmeli Kedi, bir yumurtadan çıkan ve onu babası sanan küçük bir kedi olan Humpty Dumpty (Galifianakis) ile tanışır. Humpty Dumpty, Çizmeli Kedi’ye, bir zamanlar bir ejderhanın çaldığı sihirli fasulyeleri geri almak için yardım etmesini ister. Çizmeli Kedi, Humpty Dumpty’nin isteğini kabul eder ve ikili, sihirli fasulyeleri geri almak için bir yolculuğa çıkarlar.

Çizmeli Kedi ve Humpty Dumpty, yolculukları sırasında birçok tehlikeyle karşılaşırlar. Bir gün, ikili, bir grup dev tarafından saldırıya uğrar. Çizmeli Kedi ve Humpty Dumpty, devleri yenerler, ancak Humpty Dumpty yaralanır. Çizmeli Kedi, Humpty Dumpty’yi bir hastaneye götürür ve doktor, Humpty Dumpty’nin iyileşeceğini söyler.

Çizmeli Kedi ve Humpty Dumpty, yolculuklarına devam ederler ve sonunda sihirli fasulyeleri geri almayı başarırlar. Çizmeli Kedi, sihirli fasulyeleri bir saksıya eker ve fasulyeler büyüyerek gökyüzüne ulaşır. Çizmeli Kedi ve Humpty Dumpty, fasulyeleri tırmanarak gökyüzüne çıkarlar ve ejderhanın sarayına ulaşırlar.

Çizmeli Kedi ve Humpty Dumpty, ejderhanın sarayında birçok tehlikeyle karşılaşırlar. Bir gün, ikili, ejderhanın korumaları tarafından saldırıya uğrar. Çizmeli Kedi ve Humpty Dumpty, korumaları yenerler, ancak Humpty Dumpty yaralanır. Çizmeli Kedi, Humpty Dumpty’yi bir hastaneye götürür ve doktor, Humpty Dumpty’nin iyileşeceğini söyler.

Çizmeli Kedi ve Humpty Dumpty, yolculuklarına devam ederler ve sonunda ejderhayı yenmeyi başarırlar. Çizmeli Kedi ve Humpty Dumpty, sihirli fasulyeleri geri alarak kasabaya dönerler ve kasaba halkı tarafından kahraman olarak karşılanırlar.

Çizmeli Kedi: Shrek, eleştirmenlerden karışık eleştiriler aldı. Bazı eleştirmenler, filmin eğlenceli ve aksiyon dolu olduğunu söylerken, diğerleri ise filmin çok tahmin edilebilir olduğunu ve orijinal Shrek filmlerinin kalitesine ulaşamadığını söyledi. Ancak, film gişede başarılı oldu ve dünya çapında 554 milyon dolar hasılat elde etti.

Çizmeli Kedi: Shrek, DreamWorks Animation’ın en başarılı filmlerinden biridir. Film, birçok ödüle aday gösterildi ve En İyi Animasyon Filmi dalında Altın Küre Ödülü’nü kazandı. Çizmeli Kedi: Shrek, aynı zamanda, en çok izlenen animasyon filmlerinden biridir ve dünya çapında milyonlarca insan tarafından izlenmiştir.

Çizmeli Kedi: Shrek ile ilgili faydalı siteler ve ilgili dosyalar:

  • Çizmeli Kedi: Shrek resmi web sitesi: https://www.dreamworks.com/movies/puss-in-boots
  • Çizmeli Kedi: Shrek IMDb sayfası: https://www.imdb.com/title/tt1397926/
  • Çizmeli Kedi: Shrek Rotten Tomatoes sayfası: https://www.rottentomatoes.com/m/puss_in_boots
  • Çizmeli Kedi: Shrek Metacritic sayfası: https://www.metacritic.com/movie/puss-in-boots
  • Çizmeli Kedi: Shrek Wikipedia sayfası: https://en.wikipedia.org/wiki/Puss_in_Boots_(film)
  • Çizmeli Kedi: Shrek fragmanı: https://www.youtube.com/watch?v=78u2p05_Hjg

Yayımlandı

kategorisi