Apartman Ortak Alanda Kedi Beslemek

Apartman Ortak Alanında Kedi Beslemek

Apartmanlarda ortak alanlarda kedi beslemek, birçok tartışmanın konusu olan bir konudur. Bazı insanlar, ortak alanların herkesin kullanımına açık olması gerektiğini ve kedi beslemenin diğer sakinlerin haklarını ihlal ettiğini savunurken, diğerleri ise kedilerin de canlı varlıklar olduğunu ve onların da yaşama hakkına sahip olduğunu savunmaktadır.

Apartmanlarda ortak alanlarda kedi beslemenin yasal olarak yasak olup olmadığı sorusu, ülkeden ülkeye ve hatta şehirden şehire değişmektedir. Bazı ülkelerde, apartmanlarda ortak alanlarda kedi beslemek tamamen yasaktır. Bazı ülkelerde ise, apartman yönetiminin izniyle ortak alanlarda kedi beslenmesine izin verilmektedir.

Türkiye’de, apartmanlarda ortak alanlarda kedi beslemenin yasal olarak yasak olup olmadığı konusunda net bir düzenleme bulunmamaktadır. Ancak, apartman yönetimleri, apartman sakinlerinin çoğunluğunun onayıyla, ortak alanlarda kedi beslenmesini yasaklayabilirler.

Apartmanlarda ortak alanlarda kedi beslemenin yasaklanmasının birkaç nedeni vardır. Bunlardan bazıları şunlardır:

  • Kediler, diğer sakinlerin alerjilerine neden olabilirler.
  • Kediler, ortak alanlarda tüy ve dışkı bırakabilirler.
  • Kediler, diğer sakinlerin evlerine girebilir ve eşyalarına zarar verebilirler.
  • Kediler, diğer sakinlerin çocuklarına zarar verebilirler.

Apartmanlarda ortak alanlarda kedi beslemenin yasaklanmasının yanı sıra, bazı apartman yönetimleri, apartman sakinlerinin evlerinde kedi beslemelerine de izin vermemektedir. Bunun nedeni, kedilerin apartman içinde gürültü yapabilmeleri ve diğer sakinlerin huzurunu kaçırabilmeleridir.

Apartmanlarda ortak alanlarda kedi beslemek isteyen kişiler, öncelikle apartman yönetiminin iznini almalıdırlar. Apartman yönetimi, apartman sakinlerinin çoğunluğunun onayıyla, ortak alanlarda kedi beslenmesine izin verebilir.

Apartmanlarda ortak alanlarda kedi besleyen kişiler, kedilerinin diğer sakinlerin haklarına zarar vermemesi için gerekli önlemleri almalıdırlar. Bunlardan bazıları şunlardır:

  • Kedilerinin tüylerini ve dışkılarını düzenli olarak temizlemelidirler.
  • Kedilerinin diğer sakinlerin evlerine girmesini önlemelidirler.
  • Kedilerinin diğer sakinlerin çocuklarına zarar vermemesini sağlamalıdırlar.

Apartmanlarda ortak alanlarda kedi beslemek, dikkatli bir şekilde yapılması gereken bir iştir. Apartman yönetiminin iznini almak, kedilerin diğer sakinlerin haklarına zarar vermemesini sağlamak ve kedilerin sağlıklı ve mutlu bir şekilde yaşamalarını sağlamak, apartmanlarda ortak alanlarda kedi besleyen kişilerin sorumluluğundadır.

Faydalı Siteler


Yayımlandı

kategorisi