35 Kilo Tembel Teneke Kitabının Özeti

35 Kilo Tembel Teneke Kitabının Özeti

35 Kilo Tembel Teneke, Can Yayınları tarafından 2005 yılında yayınlanan bir çocuk kitabıdır. Kitabın yazarı Sevim Ak, resimleyen ise Ayşegül Toros’tur. Kitap, 35 kilo ağırlığında ve çok tembel olan bir çocuğun hikayesini anlatmaktadır.

Konusu

35 Kilo Tembel Teneke, 35 kilo ağırlığında ve çok tembel olan bir çocuktur. Her gün yataktan kalkmak istemez, yemek yemek istemez, banyo yapmak istemez. Annesi ve babası onu sürekli uyarır, ancak o hiçbir şey yapmak istemez.

Bir gün, 35 Kilo Tembel Teneke’nin annesi ve babası işe giderken ona bir görev verirler. Ona, markete gidip ekmek almasını söylerler. 35 Kilo Tembel Teneke markete gitmek istemez, ancak annesi ve babası onu zorlar.

35 Kilo Tembel Teneke markete giderken yolda bir kedi görür. Kedi çok açtır ve 35 Kilo Tembel Teneke’den yemek ister. 35 Kilo Tembel Teneke kediye yemek vermek istemez, ancak kedi onu ikna eder.

35 Kilo Tembel Teneke kediye yemek verdikten sonra markete gider ve ekmek alır. Eve dönerken yine kediyi görür. Kedi yine açtır ve 35 Kilo Tembel Teneke’den yemek ister. 35 Kilo Tembel Teneke bu sefer kediye yemek vermez ve eve gider.

Eve gittiğinde annesi ve babası ona ekmeği sorarlar. 35 Kilo Tembel Teneke ekmeği kaybettiğini söyler. Annesi ve babası ona kızgınlık gösterirler.

35 Kilo Tembel Teneke o gece rüyasında kediyi görür. Kedi ona, “Sen çok tembelsin. Hiçbir şey yapmak istemiyorsun. Ama ben sana yardım etmek istiyorum. Sana çalışmanın ve yardım etmenin önemini öğreteceğim.” der.

35 Kilo Tembel Teneke uyandığında artık eskisi gibi değildir. Artık tembel değildir ve çalışmaya başlar. Annesine ve babasına yardım eder, ev işlerini yapar ve okulda başarılı olur.

Kitabın Faydaları

35 Kilo Tembel Teneke, çocuklara çalışmanın ve yardım etmenin önemini öğreten bir kitaptır. Ayrıca, çocuklara hayvan sevgisini aşılar. Kitap, çocukların hayal gücünü geliştirir ve onlara okuma alışkanlığı kazandırır.

Kitapla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi