Zombie Şarkı Sözleri

Zombie Şarkı Sözleri: Anlam ve Yorum

The Cranberries grubunun 1994 yılında yayınlanan “Zombie” şarkısı, Kuzey İrlanda’daki iç savaşın kurbanlarını anmak için yazılmış bir ağıttır. Şarkı, savaşın anlamsızlığı ve şiddetin yıkıcı etkileri üzerine güçlü bir mesaj veriyor.

Şarkının sözleri, savaşın dehşetini ve masum insanların acı çekmesini canlı bir şekilde tasvir ediyor. İlk dizede, şarkıcı “Bir zombi gibi yürüyorum” diyor ve savaşın onu nasıl tükettiğini ve ruhunu öldürdüğünü anlatıyor. Ardından, “Bir hayalet gibi hissediyorum” diyor ve savaşın onu nasıl yalnız ve izole bıraktığını anlatıyor.

Nakaratta, şarkıcı “Zombie” diye bağırıyor ve savaşın kurbanlarını anıyor. “Onlar sadece çocuklar” diyor ve savaşın masum insanları nasıl öldürdüğünü vurguluyor. “Onlar sadece anneler ve babalar” diyor ve savaşın aileleri nasıl parçaladığını anlatıyor.

Şarkının ikinci dizesinde, şarkıcı savaşın nedenlerini sorguluyor. “Ne için savaşıyoruz?” diye soruyor ve savaşın anlamsızlığını vurguluyor. “Ne için ölüyoruz?” diye soruyor ve savaşın yıkıcı etkilerini anlatıyor.

Köprüde, şarkıcı savaşın sona ermesi için yalvarıyor. “Lütfen durdurun” diyor ve savaşın şiddetinin sona ermesini istiyor. “Lütfen savaşmayı bırakın” diyor ve savaşın anlamsızlığını vurguluyor.

Şarkının sonunda, şarkıcı “Zombie” diye tekrar bağırıyor ve savaşın kurbanlarını anıyor. “Onlar sadece çocuklar” diyor ve savaşın masum insanları nasıl öldürdüğünü vurguluyor. “Onlar sadece anneler ve babalar” diyor ve savaşın aileleri nasıl parçaladığını anlatıyor.

“Zombie” şarkısı, savaşın anlamsızlığı ve şiddetin yıkıcı etkileri üzerine güçlü bir mesaj veren bir ağıttır. Şarkı, Kuzey İrlanda’daki iç savaşın kurbanlarını anmak için yazılmış olsa da, tüm savaşların kurbanlarını anmak için de kullanılabilir.

Konuyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı