En Kolay Selanik Örgüsü Nasıl Yapılır

En Kolay Selanik Örgüsü Nasıl Yapılır?

Selanik örgüsü, hem yeni başlayanlar hem de deneyimli örücüler için harika bir örgü tekniğidir. Bu örgü tekniği, örgünüze güzel bir doku ve esneklik kazandırır. Selanik örgüsü, kazak, yelek, şapka, atkı ve daha birçok örgü projesinde kullanılabilir.

Selanik Örgüsü Yapımı İçin Gereken Malzemeler:

  • İplik
  • Örgü şişi
  • Makas

Selanik Örgüsü Yapımı Adımları:

  1. İlk Sıra: Örgü şişinize istediğiniz sayıda ilmek atın.
  2. İkinci Sıra: Örgü şişinizdeki ilk ilmeği örmeden şişinizden çıkarın. Sonraki ilmeği düz örün. Bu adımları sıranın sonuna kadar tekrarlayın.
  3. Üçüncü Sıra: Örgü şişinizdeki ilk ilmeği örmeden şişinizden çıkarın. Sonraki iki ilmeği birlikte düz örün. Bu adımları sıranın sonuna kadar tekrarlayın.
  4. Dördüncü Sıra: Örgü şişinizdeki ilk ilmeği örmeden şişinizden çıkarın. Sonraki ilmeği düz örün. Sonraki iki ilmeği birlikte düz örün. Bu adımları sıranın sonuna kadar tekrarlayın.
  5. Beşinci Sıra: Örgü şişinizdeki ilk ilmeği örmeden şişinizden çıkarın. Sonraki üç ilmeği birlikte düz örün. Bu adımları sıranın sonuna kadar tekrarlayın.
  6. Altıncı Sıra: Örgü şişinizdeki ilk ilmeği örmeden şişinizden çıkarın. Sonraki ilmeği düz örün. Sonraki üç ilmeği birlikte düz örün. Bu adımları sıranın sonuna kadar tekrarlayın.
  7. Yedinci Sıra: Örgü şişinizdeki ilk ilmeği örmeden şişinizden çıkarın. Sonraki dört ilmeği birlikte düz örün. Bu adımları sıranın sonuna kadar tekrarlayın.
  8. Sekizinci Sıra: Örgü şişinizdeki ilk ilmeği örmeden şişinizden çıkarın. Sonraki ilmeği düz örün. Sonraki dört ilmeği birlikte düz örün. Bu adımları sıranın sonuna kadar tekrarlayın.
  9. Dokuzuncu Sıra: Örgü şişinizdeki ilk ilmeği örmeden şişinizden çıkarın. Sonraki beş ilmeği birlikte düz örün. Bu adımları sıranın sonuna kadar tekrarlayın.
  10. Onuncu Sıra: Örgü şişinizdeki ilk ilmeği örmeden şişinizden çıkarın. Sonraki ilmeği düz örün. Sonraki beş ilmeği birlikte düz örün. Bu adımları sıranın sonuna kadar tekrarlayın.

Bu adımları istediğiniz uzunlukta tekrarlayarak selanik örgünüzü tamamlayabilirsiniz.

Faydalı Siteler:

İlgili Dosyalar:


Yayımlandı

kategorisi