Neşet Ertaş Dane Dane Benleri Var Şarkı Sözleri

Neşet Ertaş – Dane Dane Benleri Var

Neşet Ertaş’ın en sevilen şarkılarından biri olan “Dane Dane Benleri Var” türküsü, Anadolu’nun eşsiz güzelliğini ve aşkın gücünü konu alır. Şarkı, bir genç kızın sevdiği erkeğe olan aşkını ve onunla geçirdiği mutlu günleri anlatır.

Şarkı Sözleri

Dane dane benleri var
Gülüşü de pek güzel
Ben onu çok seviyorum
O da beni çok seviyor

Birlikteyken çok mutluyuz
Hiçbir şey bizi ayıramaz
O benim her şeyim
Ben onun her şeyi

Dağlarda dolaşıyoruz
Ormanlarda geziyoruz
Nehirlerde yüzüyoruz
Göllerde balık tutuyoruz

Her yer bizim için cennet
Her anımız mutlulukla dolu
Biz birbirimizi çok seviyoruz
Ve sonsuza dek birlikte olacağız

Şarkının Konusu

Şarkı, bir genç kızın sevdiği erkeğe olan aşkını ve onunla geçirdiği mutlu günleri anlatır. Genç kız, sevdiği erkeğin güzelliğini ve gülüşünü överek başlar. Ardından, birlikte geçirdikleri mutlu anları anlatır. Dağlarda dolaştıklarını, ormanlarda gezdiklerini, nehirlerde yüzdüklerini ve göllerde balık tuttuklarını söyler. Her yerin onlar için cennet olduğunu ve her anlarının mutlulukla dolu olduğunu belirtir. Şarkı, genç kızın sevdiği erkeğe olan aşkının sonsuza dek süreceğini söyleyerek sona erer.

Şarkının Yorumu

“Dane Dane Benleri Var” türküsü, Anadolu’nun eşsiz güzelliğini ve aşkın gücünü konu alan bir şarkıdır. Şarkı, genç kızın sevdiği erkeğe olan aşkını ve onunla geçirdiği mutlu günleri anlatır. Şarkı, aşkın her şeyi yenen bir güç olduğunu ve iki insanı sonsuza dek birleştirebileceğini gösterir.

Şarkıyla İlgili Faydalı Siteler

Şarkıyla İlgili İndirilebilir Dosyalar


Yayımlandı