Belçika Nüfusu 2020

Belçika Nüfusu 2020

Belçika, Batı Avrupa’da bulunan bir ülkedir. Ülkenin nüfusu 2020 yılı itibarıyla 11,5 milyon civarındadır. Belçika’nın başkenti Brüksel’dir. Ülkenin resmi dilleri Felemenkçe, Fransızca ve Almancadır. Belçika, Avrupa Birliği’nin kurucu üyelerinden biridir.

Belçika Nüfusu Dağılımı

Belçika’nın nüfusu ülkenin farklı bölgelerinde eşit olarak dağılmamıştır. Ülkenin en yoğun nüfuslu bölgesi Flaman Bölgesi’dir. Flaman Bölgesi, Belçika’nın kuzey kesiminde yer almaktadır. Bu bölgede ülkenin yaklaşık %60’ı yaşamaktadır. Belçika’nın en az nüfuslu bölgesi ise Valon Bölgesi’dir. Valon Bölgesi, Belçika’nın güney kesiminde yer almaktadır. Bu bölgede ülkenin yaklaşık %30’u yaşamaktadır. Belçika’nın başkenti Brüksel, ülkenin en kalabalık şehridir. Brüksel’de yaklaşık 1,2 milyon kişi yaşamaktadır.

Belçika Nüfusunun Yaş Dağılımı

Belçika’nın nüfusu yaş açısından da eşit olarak dağılmamıştır. Ülkenin en büyük yaş grubunu 20-64 yaş aralığı oluşturmaktadır. Bu yaş grubunda ülkenin yaklaşık %60’ı yer almaktadır. Belçika’nın en küçük yaş grubunu ise 0-14 yaş aralığı oluşturmaktadır. Bu yaş grubunda ülkenin yaklaşık %15’i yer almaktadır. Belçika’nın en yaşlı yaş grubunu ise 65 yaş ve üzeri oluşturmaktadır. Bu yaş grubunda ülkenin yaklaşık %20’si yer almaktadır.

Belçika Nüfusunun Eğitim Seviyesi

Belçika’nın nüfusu eğitim seviyesi açısından da eşit olarak dağılmamıştır. Ülkenin en yüksek eğitim seviyesine sahip kesimi 25-64 yaş aralığıdır. Bu yaş grubunda ülkenin yaklaşık %80’i en az lise mezunudur. Belçika’nın en düşük eğitim seviyesine sahip kesimi ise 65 yaş ve üzeridir. Bu yaş grubunda ülkenin yaklaşık %30’u en fazla ilkokul mezunudur.

Belçika Nüfusunun İşgücü Katılım Oranı

Belçika’nın nüfusu işgücü katılım oranı açısından da eşit olarak dağılmamıştır. Ülkenin en yüksek işgücü katılım oranına sahip kesimi 25-64 yaş aralığıdır. Bu yaş grubunda ülkenin yaklaşık %70’i işgücüne katılmaktadır. Belçika’nın en düşük işgücü katılım oranına sahip kesimi ise 65 yaş ve üzeridir. Bu yaş grubunda ülkenin yaklaşık %10’u işgücüne katılmaktadır.

Belçika Nüfusunun Sağlık Durumu

Belçika’nın nüfusu sağlık durumu açısından da eşit olarak dağılmamıştır. Ülkenin en sağlıklı kesimi 25-64 yaş aralığıdır. Bu yaş grubunda ülkenin yaklaşık %90’ı sağlıklıdır. Belçika’nın en sağlıksız kesimi ise 65 yaş ve üzeridir. Bu yaş grubunda ülkenin yaklaşık %30’u sağlıksızdır.

Belçika Nüfusunun Yaşam Süresi

Belçika’nın nüfusu yaşam süresi açısından da eşit olarak dağılmamıştır. Ülkenin en uzun yaşam süresine sahip kesimi kadınlardır. Kadınların ortalama yaşam süresi 83 yıldır. Erkeklerin ortalama yaşam süresi ise 79 yıldır.

Belçika Nüfusunun Göçmen Nüfusu

Belçika’nın nüfusu göçmen nüfusu açısından da eşit olarak dağılmamıştır. Ülkenin en fazla göçmen nüfusuna sahip kesimi Brüksel’dir. Brüksel’de ülkenin yaklaşık %20’si göçmendir. Belçika’nın en az göçmen nüfusuna sahip kesimi ise Valon Bölgesi’dir. Valon Bölgesi’nde ülkenin yaklaşık %5’i göçmendir.

Belçika Nüfusunun Din Dağılımı

Belçika’nın nüfusu din dağılımı açısından da eşit olarak dağılmamıştır. Ülkenin en büyük din grubu Hristiyanlıktır. Hristiyanlar, ülkenin yaklaşık %75’ini oluşturmaktadır. Belçika’nın en küçük din grubu ise Müslümanlıktır. Müslümanlar, ülkenin yaklaşık %5’ini oluşturmaktadır.

Belçika Nüfusunun Dil Dağılımı

Belçika’nın nüfusu dil dağılımı açısından da eşit olarak dağılmamıştır. Ülkenin en büyük dil grubu Felemenkçedir. Felemenkçe, ülkenin yaklaşık %60’ı tarafından konuşulmaktadır. Belçika’nın en küçük dil grubu ise Almancadır. Almanca, ülkenin yaklaşık %1’i tarafından konuşulmaktadır.

Belçika Nüfusunun Kültür Dağılımı

Belçika’nın nüfusu kültür dağılımı açısından da eşit olarak dağılmamıştır. Ülkenin en büyük kültür grubu Flaman kültürüdür. Flaman kültürü, ülkenin yaklaşık %60’ı tarafından benimsenmektedir. Belçika’nın en küçük kültür grubu ise Alman kültürüdür. Alman kültürü, ülkenin yaklaşık %1’i tarafından benimsenmektedir.

Belçika Nüfusunun Sosyal Dağılımı

Belçika’nın nüfusu sosyal dağılımı açısından da eşit olarak dağılmamıştır. Ülkenin en büyük sosyal grubu orta sınıf


Yayımlandı

kategorisi