Yavru Kediler Kaç Ay Emer

Yavru Kediler Kaç Ay Emer?

Yavru kediler, doğumdan sonraki ilk birkaç hafta boyunca annelerinin sütüyle beslenirler. Anne sütü, yavru kedilerin büyümesi ve gelişmesi için gerekli olan tüm besin maddelerini içerir. Yavru kediler, yaklaşık 4-6 haftalık olduklarında katı yiyecekler yemeye başlarlar. Ancak, yine de annelerinin sütünü içmeye devam ederler. Yavru kediler, genellikle 8-12 haftalık olduklarında tamamen sütten kesilirler.

Yavru Kedilerin Sütten Kesilmesi

Yavru kedilerin sütten kesilmesi, kademeli olarak yapılmalıdır. Aksi takdirde, yavru kedilerde sindirim sorunları ve diğer sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Yavru kedileri sütten kesmek için, öncelikle katı yiyecekler yemeye teşvik edilmelidir. Katı yiyecekler, yavru kedilerin önüne küçük porsiyonlar halinde konulmalıdır. Yavru kediler, katı yiyecekleri yemeye başladıkça, annelerinin sütünü içme sıklığı azaltılmalıdır.

Yavru Kedilerin Beslenmesi

Yavru kediler, büyüme ve gelişme dönemlerinde özel bir beslenmeye ihtiyaç duyarlar. Yavru kediler için özel olarak üretilen mamalar, yavru kedilerin ihtiyaç duyduğu tüm besin maddelerini içerir. Yavru kediler, günde 3-4 öğün yemek yemelidir. Öğünler, eşit aralıklarla verilmelidir. Yavru kediler, her zaman temiz ve taze suya erişebilmelidir.

Yavru Kedilerin Sağlığı

Yavru kediler, sağlıklı bir şekilde büyümeleri ve gelişmeleri için düzenli olarak veteriner hekim tarafından kontrol edilmelidir. Veteriner hekim, yavru kedilerin aşılarını yapacak ve sağlık durumlarını takip edecektir. Yavru kediler, iç ve dış parazitlere karşı da düzenli olarak korunmalıdır.

Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi