Uçurtma Şarkı Sözleri

Uçurtma Şarkı Sözleri: Konusu ve Analizi

Uçurtma, Sezen Aksu’nun 1991 yılında çıkardığı Gülümse albümünde yer alan bir şarkıdır. Şarkı, özgürlük, umut ve hayaller gibi temaları işler.

Şarkının sözleri, uçurtmanın gökyüzünde süzülüşünü ve özgürlüğünü anlatarak başlar. Şarkıcı, uçurtmanın rüzgârla birlikte dans edişini ve gökyüzünde kaybolmasını izlerken, kendi hayatını ve hayallerini düşünür.

Şarkının nakaratında, şarkıcı uçurtmanın özgürlüğünü ve umudunu kendisine örnek alarak, kendi hayatında da özgür olmak ve hayallerini gerçekleştirmek istediğini söyler. Şarkıcı, uçurtmanın gökyüzünde süzülüşünü izlerken, kendi hayatının da aynı şekilde özgür ve umut dolu olmasını ister.

Şarkının ikinci kıtasında, şarkıcı uçurtmanın gökyüzünde kaybolmasını izlerken, kendi hayatının da aynı şekilde belirsiz ve bilinmeyen olduğunu düşünür. Şarkıcı, uçurtmanın gökyüzünde kaybolmasıyla birlikte, kendi hayatının da aynı şekilde belirsiz ve bilinmeyen olduğunu fark eder.

Şarkının sonunda, şarkıcı uçurtmanın özgürlüğünü ve umudunu kendisine örnek alarak, kendi hayatında da özgür olmak ve hayallerini gerçekleştirmek istediğini tekrar söyler. Şarkıcı, uçurtmanın gökyüzünde süzülüşünü izlerken, kendi hayatının da aynı şekilde özgür ve umut dolu olmasını ister.

Uçurtma şarkısı, özgürlük, umut ve hayaller gibi temaları işleyen güzel bir şarkıdır. Şarkının sözleri, uçurtmanın gökyüzünde süzülüşünü ve özgürlüğünü anlatarak başlar. Şarkıcı, uçurtmanın rüzgârla birlikte dans edişini ve gökyüzünde kaybolmasını izlerken, kendi hayatını ve hayallerini düşünür. Şarkının nakaratında, şarkıcı uçurtmanın özgürlüğünü ve umudunu kendisine örnek alarak, kendi hayatında da özgür olmak ve hayallerini gerçekleştirmek istediğini söyler. Şarkının ikinci kıtasında, şarkıcı uçurtmanın gökyüzünde kaybolmasını izlerken, kendi hayatının da aynı şekilde belirsiz ve bilinmeyen olduğunu düşünür. Şarkının sonunda, şarkıcı uçurtmanın özgürlüğünü ve umudunu kendisine örnek alarak, kendi hayatında da özgür olmak ve hayallerini gerçekleştirmek istediğini tekrar söyler.

Konuyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı