Ceylan Şarkı Sözleri

Ceylan Şarkı Sözleri: Bir Aşk Hikayesinin Müziği

Ceylan, 2005 yılında yayınlanan ve yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak’ın yaptığı bir Türk romantik drama filmidir. Film, aynı adı taşıyan Halide Edip Adıvar romanından uyarlanmıştır. Filmde başrolleri Çetin Tekindor, Demet Akbağ, Şener Şen ve Meltem Cumbul paylaşmaktadır.

Ceylan, 1910’lu yıllarda Anadolu’da geçen bir aşk hikayesini anlatmaktadır. Film, genç bir kadın olan Ceylan’ın (Meltem Cumbul) zengin bir toprak ağası olan Ali Bey (Çetin Tekindor) ile evlenmesiyle başlar. Ancak Ceylan, Ali Bey’in onu sevmediğini ve sadece parasını istediğini anlar. Ceylan, Ali Bey’den boşanmak ister ancak Ali Bey buna izin vermez. Ceylan, Ali Bey’den kaçmak için bir plan yapar ve köyden ayrılır.

Ceylan, kaçtıktan sonra bir grup çingene ile tanışır. Çingeneler, Ceylan’ı aralarına alırlar ve ona yeni bir hayat verirler. Ceylan, çingenelerle birlikte özgürce yaşamaya başlar. Ancak Ali Bey, Ceylan’ı bulmak için peşine düşer. Ali Bey, Ceylan’ı çingenelerden kaçırır ve onu tekrar evine götürür.

Ceylan, Ali Bey’in evinde tutsak olarak yaşamaya başlar. Ali Bey, Ceylan’ı sürekli olarak döver ve işkence eder. Ceylan, Ali Bey’den kurtulmak için bir fırsat arar. Bir gün, Ali Bey’in oğlu olan Ahmet (Şener Şen) Ceylan’ı görür ve ona aşık olur. Ahmet, Ceylan’ı Ali Bey’den kurtarmak için bir plan yapar ve Ceylan’ı kaçırır.

Ceylan ve Ahmet, birlikte kaçtıktan sonra yeni bir hayat kurarlar. Ceylan, Ahmet’ten bir çocuk sahibi olur ve mutlu bir şekilde yaşamaya başlar. Ancak Ali Bey, Ceylan’ı ve Ahmet’i rahat bırakmaz. Ali Bey, Ceylan’ı ve Ahmet’i öldürmek için peşlerine düşer.

Ceylan ve Ahmet, Ali Bey’den kaçmak için sürekli olarak yer değiştirirler. Ancak Ali Bey, onları her zaman bulur. Sonunda, Ceylan ve Ahmet, Ali Bey’in elinden kurtulamazlar ve öldürülürler.

Ceylan, aşkın ve özgürlüğün hikayesini anlatan dokunaklı bir filmdir. Film, Halide Edip Adıvar’ın romanından uyarlanmıştır ve yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak yapmıştır. Filmde başrolleri Çetin Tekindor, Demet Akbağ, Şener Şen ve Meltem Cumbul paylaşmaktadır.

Ceylan Şarkı Sözleri

Ceylan, filmin müziklerini yapan Fahir Atakoğlu tarafından bestelenmiştir. Filmin şarkı sözleri ise Aysel Gürel tarafından yazılmıştır. Filmin en bilinen şarkısı olan “Ceylan”, Demet Akbağ tarafından seslendirilmiştir.

Ceylan Şarkı Sözleri – Ceylan

(1. Dize)
Ceylan, ceylan,
Dağların kızı,
Rüzgarın sevgilisi,
Güneşin çocuğu.

(Nakarat)
Ceylan, ceylan,
Sen özgürsün,
Sen güzelsin,
Sen benimsin.

(2. Dize)
Ali Bey, Ali Bey,
Toprak ağası,
Zengin ve güçlü,
Ama kalbi taştan.

(Nakarat)
Ceylan, ceylan,
Sen özgürsün,
Sen güzelsin,
Sen benimsin.

(Köprü)
Ceylan, Ceylan,
Sen kaçtın,
Sen özgürlüğüne kavuştun,
Ama Ali Bey seni rahat bırakmadı.

(Nakarat)
Ceylan, ceylan,
Sen özgürsün,
Sen güzelsin,
Sen benimsin.

(Son Dize)
Ceylan, Ceylan,
Sen öldün,
Ama aşkın ölmedi,
Senin hikayen sonsuza dek yaşayacak.

Ceylan Şarkı Sözleri – Diğer Şarkılar

  • “Aşkın Rengi” – Demet Akbağ
  • “Ayrılık” – Demet Akbağ
  • “Gurbet” – Demet Akbağ
  • “Hasret” – Demet Akbağ
  • “Özgürlük” – Demet Akbağ

Ceylan Şarkı Sözleri – İlgili Dosyalar


Yayımlandı