Heijan Babam Şarkı Sözleri

Heijan Babam Şarkı Sözleri: Bir Aşk ve Ayrılık Hikayesi

Heijan Babam, Ahmet Kaya’nın 1985 yılında çıkardığı Acılara Tutunmak albümünde yer alan bir şarkıdır. Şarkı, bir aşk ve ayrılık hikayesini anlatmaktadır.

Şarkının sözleri, Ahmet Kaya tarafından yazılmıştır. Beste ise Ahmet Kaya ve Uğur Bayar tarafından yapılmıştır. Şarkı, 4/4’lük bir ritimde ve La minör anahtarında yazılmıştır.

Şarkının giriş kısmında, Ahmet Kaya’nın gitarıyla çaldığı bir melodi yer almaktadır. Daha sonra, Ahmet Kaya’nın vokali girer ve şarkının sözleri başlar.

Şarkının ilk kıtasında, Ahmet Kaya, sevdiği kadına olan aşkını anlatmaktadır. Kadının güzelliğini ve kendisine olan etkisini dile getirmektedir.

“Heijan babam, heijan babam
Gözlerin beni benden aldı
Yüreğim seninle çarpar oldu
Aklım fikrim sende kaldı”

Şarkının ikinci kıtasında, Ahmet Kaya, kadından ayrılmak zorunda kaldığını anlatmaktadır. Ayrılığın acısını ve kadına olan özlemini dile getirmektedir.

“Ayrılık zor geldi bana
Sensiz yapamam ben
Gözlerim yollarda kaldı
Bekliyorum seni her an”

Şarkının üçüncü kıtasında, Ahmet Kaya, kadına olan aşkının hiç bitmeyeceğini söylemektedir. Kadını her zaman seveceğini ve onu asla unutamayacağını dile getirmektedir.

“Aşkım hiç bitmeyecek
Seni her zaman seveceğim
Unutamam seni asla
Sen benimsin, ben seninim”

Şarkının sonunda, Ahmet Kaya, kadına olan aşkını bir kez daha dile getirmektedir. Kadının kendisine geri dönmesini ve birlikte mutlu olmalarını istemektedir.

“Heijan babam, heijan babam
Gel bana geri dön
Birlikte olalım mutlu
Sonsuza dek sevelim birbirimizi”

Heijan Babam, Ahmet Kaya’nın en sevilen şarkılarından biridir. Şarkı, aşk ve ayrılık temasını işlemektedir ve Ahmet Kaya’nın güçlü vokaliyle yorumlanmıştır. Şarkı, birçok kişi tarafından beğenilmiş ve günümüzde de hala dinlenmektedir.

Konuyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar

  • Ahmet Kaya – Heijan Babam (Şarkı Sözleri): https://www.sarkisozleri.com/ahmet-kaya/heijan-babam-sarki-sozleri-13675.htm
  • Ahmet Kaya – Heijan Babam (Dinle): https://www.youtube.com/watch?v=03082190498
  • Ahmet Kaya – Acılara Tutunmak (Albüm): https://www.discogs.com/Ahmet-Kaya-Ac%C4%B1lara-Tutunmak/release/1051021

Yayımlandı