Belçika Nüfusu Kaçtır

Belçika Nüfusu

Belçika, Avrupa’nın batısında yer alan bir ülkedir. Ülkenin nüfusu 11,5 milyon civarındadır. Belçika’nın başkenti Brüksel’dir. Ülkenin resmi dilleri Felemenkçe, Fransızca ve Almancadır.

Belçika’nın nüfusu son yıllarda artmaktadır. Bunun başlıca nedenleri arasında göç ve doğum oranlarının yüksek olması yer almaktadır. Belçika’ya göç edenlerin çoğu Avrupa Birliği ülkelerinden gelmektedir. Ülkede ayrıca çok sayıda Türk ve Faslı göçmen bulunmaktadır.

Belçika’nın nüfusu ülkenin farklı bölgelerinde eşit olarak dağılmamıştır. Ülkenin kuzeyinde bulunan Flaman Bölgesi’nin nüfusu güneyde bulunan Valon Bölgesi’nin nüfusundan daha fazladır. Brüksel Başkent Bölgesi’nin nüfusu ise yaklaşık 1,2 milyon kişidir.

Belçika’nın nüfusu yaş açısından da farklılık göstermektedir. Ülkede 65 yaş ve üzeri nüfusun oranı %18,5’tir. Bu oran Avrupa Birliği ortalamasının üzerindedir. Belçika’da ortalama yaşam süresi erkeklerde 79,5 yıl, kadınlarda ise 83,5 yıldır.

Belçika’nın nüfusu eğitim açısından da farklılık göstermektedir. Ülkede 25-64 yaş arası nüfusun %80’inden fazlası en az lise mezunudur. Belçika’da ayrıca çok sayıda üniversite bulunmaktadır.

Belçika’nın nüfusu ekonomik açıdan da farklılık göstermektedir. Ülkenin kuzeyinde bulunan Flaman Bölgesi’nin ekonomisi güneyde bulunan Valon Bölgesi’nin ekonomisinden daha güçlüdür. Belçika’nın başkenti Brüksel ise ülkenin en önemli ekonomik merkezidir.

Belçika’nın nüfusu kültürel açıdan da farklılık göstermektedir. Ülkenin kuzeyinde bulunan Flaman Bölgesi’nde Felemenk kültürü hakimdir. Güneyde bulunan Valon Bölgesi’nde ise Fransız kültürü hakimdir. Brüksel Başkent Bölgesi ise her iki kültürün etkisi altındadır.

Faydalı Siteler


Yayımlandı

kategorisi