Belçika Da Yaşam Giderleri

Belçika’da Yaşam Giderleri

Belçika, Batı Avrupa’da bulunan ve yüksek yaşam standartlarına sahip bir ülkedir. Ülke, zengin tarihi, kültürel mirası ve güzel doğası ile birçok kişiyi kendine çekmektedir. Belçika’da yaşamak isteyen kişiler, yaşam giderlerinin ne kadar olduğunu merak etmektedirler.

Konut Giderleri

Belçika’da konut giderleri, ülkenin diğer bölgelerine göre değişmektedir. Ülkenin başkenti Brüksel, en yüksek konut giderlerine sahip şehirdir. Brüksel’de ortalama bir dairenin kirası aylık 1.000 Euro’dur. Diğer büyük şehirlerde ise ortalama kira fiyatları 700-800 Euro civarındadır. Daha küçük şehirlerde ve kasabalarda ise ortalama kira fiyatları 500-600 Euro’dur.

Yiyecek ve İçecek Giderleri

Belçika’da yiyecek ve içecek giderleri, diğer Avrupa ülkelerine göre daha yüksektir. Ülkede bir öğün yemek için ortalama 15-20 Euro ödemeniz gerekir. Bir şişe suyun fiyatı ise ortalama 2 Euro’dur. Belçika’da ayrıca bira fiyatları da oldukça yüksektir. Bir şişe biranın fiyatı ortalama 3-4 Euro’dur.

Ulaşım Giderleri

Belçika’da ulaşım giderleri, ülkenin diğer bölgelerine göre değişmektedir. Ülkenin başkenti Brüksel, en iyi toplu taşıma sistemine sahip şehirdir. Brüksel’de toplu taşıma araçlarını kullanmak için aylık ortalama 50 Euro ödemeniz gerekir. Diğer büyük şehirlerde ise toplu taşıma araçlarını kullanmak için aylık ortalama 30-40 Euro ödemeniz gerekir. Daha küçük şehirlerde ve kasabalarda ise toplu taşıma araçlarını kullanmak için aylık ortalama 20-30 Euro ödemeniz gerekir.

Sağlık Giderleri

Belçika’da sağlık giderleri, ülkenin diğer bölgelerine göre değişmektedir. Ülkenin başkenti Brüksel, en iyi sağlık hizmetlerine sahip şehirdir. Brüksel’de sağlık hizmetlerinden yararlanmak için aylık ortalama 100 Euro ödemeniz gerekir. Diğer büyük şehirlerde ise sağlık hizmetlerinden yararlanmak için aylık ortalama 80-90 Euro ödemeniz gerekir. Daha küçük şehirlerde ve kasabalarda ise sağlık hizmetlerinden yararlanmak için aylık ortalama 60-70 Euro ödemeniz gerekir.

Eğitim Giderleri

Belçika’da eğitim giderleri, ülkenin diğer bölgelerine göre değişmektedir. Ülkenin başkenti Brüksel, en iyi eğitim sistemine sahip şehirdir. Brüksel’de eğitim almak için aylık ortalama 500 Euro ödemeniz gerekir. Diğer büyük şehirlerde ise eğitim almak için aylık ortalama 400-500 Euro ödemeniz gerekir. Daha küçük şehirlerde ve kasabalarda ise eğitim almak için aylık ortalama 300-400 Euro ödemeniz gerekir.

Diğer Giderler

Belçika’da diğer giderler arasında giyim, eğlence, iletişim ve sigorta giderleri yer almaktadır. Giyim giderleri için aylık ortalama 100 Euro, eğlence giderleri için aylık ortalama 50 Euro, iletişim giderleri için aylık ortalama 30 Euro ve sigorta giderleri için aylık ortalama 20 Euro ödemeniz gerekir.

Genel Olarak

Belçika’da yaşam giderleri, ülkenin diğer bölgelerine göre değişmektedir. Ülkenin başkenti Brüksel, en yüksek yaşam giderlerine sahip şehirdir. Diğer büyük şehirlerde ise yaşam giderleri daha düşüktür. Daha küçük şehirlerde ve kasabalarda ise yaşam giderleri en düşüktür. Belçika’da ortalama bir kişinin aylık yaşam giderleri 1.500-2.000 Euro civarındadır.

Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi