Belçika Ligi Sıralama

Belçika Ligi Sıralama

Belçika Ligi, Belçika’nın en üst düzey futbol ligidir. 1895 yılında kurulan lig, 16 takımdan oluşmaktadır. Ligin şampiyonu, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı kazanırken, ikinci ve üçüncü sıradaki takımlar UEFA Avrupa Ligi’ne katılma hakkı kazanmaktadır.

Belçika Ligi’nin en başarılı takımı, 34 şampiyonlukla Anderlecht’tir. Diğer başarılı takımlar arasında Club Brugge (18 şampiyonluk), Standard Liège (10 şampiyonluk) ve Genk (4 şampiyonluk) yer almaktadır.

Belçika Ligi, Avrupa’nın en rekabetçi liglerinden biri olarak kabul edilir. Ligde, Anderlecht, Club Brugge, Standard Liège ve Genk gibi güçlü takımlar yer almaktadır. Ayrıca, Belçika Ligi’nde birçok yetenekli oyuncu bulunmaktadır. Bu oyuncular arasında Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku, Eden Hazard ve Thibaut Courtois gibi isimler yer almaktadır.

Belçika Ligi, taraftarlar tarafından da büyük ilgi görmektedir. Lig maçları, genellikle yüksek bir katılımla oynanmaktadır. Belçika Ligi’nin en popüler takımları arasında Anderlecht, Club Brugge ve Standard Liège yer almaktadır.

Belçika Ligi Sıralama 2022-2023

  1. Genk
  2. Club Brugge
  3. Antwerp
  4. Anderlecht
  5. Union Saint-Gilloise
  6. Gent
  7. Standard Liège
  8. KV Mechelen
  9. Cercle Brugge
  10. Charleroi
  11. Kortrijk
  12. Eupen
  13. Seraing
  14. Zulte Waregem
  15. Oostende
  16. Beerschot

Faydalı Siteler


Yayımlandı

kategorisi