Belçika Rusya Maçı

Belçika-Rusya Maçı: 2021 Avrupa Şampiyonası’nda Gerilimli Bir Mücadele

2021 Avrupa Şampiyonası’nın en heyecanlı maçlarından biri olan Belçika-Rusya karşılaşması, 21 Haziran 2021 Salı günü Saint Petersburg’daki Krestovskiy Stadyumu’nda oynandı. Maç, iki takımın da son 16 turuna kalma umutları için kritik bir önem taşıyordu.

Belçika, turnuvaya favori olarak girmişti ve ilk iki maçını kazanarak son 16 turuna kalmayı garantilemişti. Rusya ise ilk maçında Finlandiya’yı yenmiş, ancak ikinci maçında Danimarka’ya yenilmişti. Bu nedenle, Belçika’yı yenerek son 16 turuna kalma şansını korumak zorundaydı.

Maç, Belçika’nın üstünlüğüyle başladı. Belçikalılar, ilk yarıda birkaç gol fırsatı yakaladılar, ancak Rusya kalecisi Matvey Safonov başarılı kurtarışlarla kalesini gole kapattı. İkinci yarıda da Belçika oyunu kontrol etmeye devam etti, ancak Rusya savunması direnç gösterdi.

Maçın 74. dakikasında Belçika, Romelu Lukaku’nun golüyle 1-0 öne geçti. Lukaku, Thomas Meunier’in ortasına kafayla vurarak takımını öne geçirdi. Rusya, golün ardından oyuna ağırlığını koymaya çalıştı, ancak Belçika savunması buna izin vermedi.

Maçın son dakikalarında Rusya, Artem Dzyuba’nın golüyle beraberliği yakaladı. Dzyuba, Aleksandr Golovin’in ortasına kafayla vurarak takımını 1-1’lik beraberliğe taşıdı.

Beraberlik sonucuyla Belçika, grup liderliğini korurken, Rusya da son 16 turuna kalma şansını sürdürdü. Belçika, son 16 turunda Portekiz ile karşılaşırken, Rusya ise Danimarka ile oynayacak.

Maç Sonrası Tepkiler

Belçika teknik direktörü Roberto Martinez, maçtan sonra yaptığı açıklamada, “Zorlu bir maçtı, ancak sonunda kazandığımız için mutluyuz. Rusya iyi bir takım ve bize zor anlar yaşattılar. Ancak oyuncularım mücadeleci ruhlarını gösterdiler ve galibiyeti hak ettik” dedi.

Rusya teknik direktörü Stanislav Cherchesov ise, “Maçtan önce Belçika’yı yenebileceğimize inanıyorduk ve bunu başardık. Beraberlik sonucuyla hayal kırıklığına uğradık, ancak oyuncularımın mücadelesinden memnunum. Son 16 turunda Danimarka’yı yenerek çeyrek finale kalmak istiyoruz” dedi.

Maçla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi