Rockabye Türkçe Şarkı Sözleri

Rockabye Türkçesi: Bir Ninni’nin Arkasındaki Hikaye

“Rockabye” ninnisinin kökenleri 17. yüzyıla kadar uzanmaktadır. İlk olarak İngiliz şair ve oyun yazarı Thomas Dekker tarafından 1603 yılında yayınlanan “The Pleasant Comedy of Patient Grissell” adlı oyununda yer almıştır. Şarkının sözleri, bir annenin çocuğunu uyutmak için söylediği bir ninniyi anlatmaktadır.

“Rockabye” ninnisinin en bilinen versiyonu, 19. yüzyılda İngiliz besteci William Crotch tarafından bestelenmiştir. Bu versiyon, günümüzde de hala sıklıkla söylenmektedir. Şarkının sözleri şöyledir:

“Rockabye baby on the treetop,
When the wind blows, the cradle will rock,
When the bough breaks, the cradle will fall,
And down will come baby, cradle and all.”

“Rockabye” ninnisinin sözleri, bir annenin çocuğuna hayatın tehlikeleri hakkında uyarıda bulunduğu bir hikaye anlatmaktadır. Şarkı, çocuğa rüzgarın esmesiyle beşiğin sallanacağını, dalın kırılmasıyla beşiğin düşeceğini ve bebek, beşik ve her şeyin yere düşeceğini söyler. Bu sözler, çocuğa hayatın öngörülemez olduğunu ve her zaman dikkatli olması gerektiğini öğretmektedir.

“Rockabye” ninnisinin sözleri, aynı zamanda bir annenin çocuğuna olan sevgisini ve koruyuculuğunu da ifade etmektedir. Şarkı, annenin çocuğunu beşiğinde sallayarak onu korumaya çalıştığını ve çocuğunun başına bir şey gelmesini istemediğini anlatmaktadır. Bu sözler, çocuğa annenin her zaman onun yanında olduğunu ve onu her zaman koruyacağını öğretmektedir.

“Rockabye” ninnisinin sözleri, yüzyıllardır birçok farklı şekilde yorumlanmıştır. Bazı insanlar, şarkının sözlerinin bir annenin çocuğuna ölüm hakkında uyarıda bulunduğunu düşünmektedir. Diğerleri ise, şarkının sözlerinin bir annenin çocuğuna hayatın tehlikeleri hakkında uyarıda bulunduğunu düşünmektedir. Yine de diğerleri, şarkının sözlerinin bir annenin çocuğuna olan sevgisini ve koruyuculuğunu ifade ettiğini düşünmektedir.

“Rockabye” ninnisinin sözleri, her ne şekilde yorumlanırsa yorumlansın, bir annenin çocuğuna olan sevgisini ve koruyuculuğunu ifade eden güzel bir şarkıdır. Şarkı, yüzyıllardır birçok farklı kültürde söylenmiş ve hala bugün de söylenmeye devam etmektedir.

Konuyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı