F1 2019 Belçika

2019 Belçika Grand Prix’si

2019 Belçika Grand Prix’si, 1 Eylül 2019’da Belçika’nın Stavelot kentindeki Spa-Francorchamps pistinde düzenlenen Formula 1 yarışıdır. Yarış, 2019 Formula 1 sezonunun 13. yarışıydı.

Yarışı Mercedes sürücüsü Lewis Hamilton kazandı. Hamilton, yarışı 1 saat 23 dakika 40,314 saniyede tamamladı. İkinci sırayı Ferrari sürücüsü Charles Leclerc, üçüncü sırayı ise Red Bull sürücüsü Max Verstappen aldı.

Hamilton’un galibiyeti, onun bu sezondaki altıncı galibiyetiydi. Hamilton, bu galibiyetle birlikte şampiyonluk puanını 268’e yükseltti ve şampiyonluk yarışında liderliğini sürdürdü.

Leclerc’in ikinci sırası, onun bu sezondaki ilk podyumuydu. Leclerc, bu podyumla birlikte şampiyonluk puanını 182’ye yükseltti ve şampiyonluk yarışında ikinci sıraya yükseldi.

Verstappen’in üçüncü sırası, onun bu sezondaki altıncı podyumuydu. Verstappen, bu podyumla birlikte şampiyonluk puanını 181’e yükseltti ve şampiyonluk yarışında üçüncü sıraya yükseldi.

Yarış sırasında birçok olay yaşandı. Yarışın başında, Racing Point sürücüsü Lance Stroll ve Williams sürücüsü George Russell arasında bir kaza meydana geldi. Kaza sonucu Stroll yarışı terk etmek zorunda kaldı.

Yarışın ortasında, Red Bull sürücüsü Alexander Albon ve McLaren sürücüsü Lando Norris arasında bir kaza meydana geldi. Kaza sonucu Albon yarışı terk etmek zorunda kaldı.

Yarışın sonlarında, Ferrari sürücüsü Sebastian Vettel ve Mercedes sürücüsü Valtteri Bottas arasında bir kaza meydana geldi. Kaza sonucu Vettel yarışı terk etmek zorunda kaldı.

2019 Belçika Grand Prix’si, heyecanlı ve aksiyon dolu bir yarıştı. Yarışı Lewis Hamilton kazandı ve şampiyonluk yarışında liderliğini sürdürdü.

Yarış Sonuçları

  1. Lewis Hamilton (Mercedes)
  2. Charles Leclerc (Ferrari)
  3. Max Verstappen (Red Bull)
  4. Valtteri Bottas (Mercedes)
  5. Lando Norris (McLaren)
  6. Carlos Sainz Jr. (McLaren)
  7. Pierre Gasly (Red Bull)
  8. Daniel Ricciardo (Renault)
  9. Nico Hülkenberg (Renault)
  10. Sergio Pérez (Racing Point)

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi