Casper Arka Plan

Casper Arka Plan

Casper, 1995 yılında Universal Pictures tarafından yayınlanan bir animasyon filmidir. Filmin yönetmenliğini Brad Silberling, yapımcılığını Steven Spielberg ve Kathleen Kennedy üstlenmiştir. Filmin senaryosu Joe Ranft ve Tom Wheeler tarafından yazılmıştır. Filmde Casper’ı Malachi Pearson, Kat’ı Christina Ricci, Carrigan Crittenden’ı Bill Pullman, Amelia Harvey’i Cathy Moriarty, Dibs’i Joe Nipote, Stretch’i Brad Garrett ve Fatso’yu Joe Alaskey seslendirmiştir.

Film, Maine’deki Friendship kasabasında geçmektedir. Kasabaya yeni taşınan Kat, eski bir malikaneye yerleşir. Malikanenin sahibi olan Carrigan Crittenden, üç hayalet tarafından perilidir. Hayaletler, Casper, Stretch ve Fatso’dur. Casper, diğer hayaletlerden farklı olarak arkadaş canlısı ve naziktir. Kat, Casper ile arkadaş olur ve ona yardım etmeye çalışır.

Casper, eleştirmenlerden olumlu yorumlar almıştır. Film, dünya çapında 287 milyon dolar hasılat elde etmiştir. Film, 1996 yılında En İyi Görsel Efekt Akademi Ödülü’ne aday gösterilmiştir.

Konusu

Casper, Maine’deki Friendship kasabasında yaşayan genç bir hayalettir. Casper, diğer hayaletlerden farklı olarak arkadaş canlısı ve naziktir. Ancak, insanlar ondan korkarlar ve onu dışlarlar. Bir gün, kasabaya yeni taşınan Kat, eski bir malikaneye yerleşir. Malikanenin sahibi olan Carrigan Crittenden, üç hayalet tarafından perilidir. Hayaletler, Casper, Stretch ve Fatso’dur.

Kat, Casper ile arkadaş olur ve ona yardım etmeye çalışır. Casper, Kat’ın yardımıyla insanların korkularını yenmeyi ve arkadaş edinmeyi öğrenir. Film, Casper’ın sonunda mutlu bir son bulmasıyla sona erer.

Faydalı Siteler

İlgili Dosyalar


Yayımlandı