Karadır Kaşların Ferman Yazdırır Şarkı Sözleri

Karadır Kaşların Ferman Yazdırır Şarkı Sözleri: Bir Aşk Hikayesinin Anlatımı

“Karadır Kaşların Ferman Yazdırır” şarkısı, Türk halk müziğinin en sevilen ve bilinen şarkılarından biridir. Sözleri ve müziği anonim olan şarkı, yüzyıllardır söylenmekte ve birçok sanatçı tarafından yorumlanmıştır. Şarkının konusu, genç bir kızın sevdiği erkeğe olan aşkını anlatmaktadır. Kız, sevdiği erkeğin kaşlarının siyahlığını ve güzelliğini överek ona olan aşkını dile getirir.

Şarkının sözleri şöyledir:

Karadır kaşların ferman yazdırır
Yüreğimdeki sevdanı kimse bilmez
Aşkınla yanarım, kül olur giderim
Sensiz bir an bile yaşayamam

Gözlerin yıldızlar gibi parlar
Dudakların gül yaprakları gibi açar
Saçların ipek gibi yumuşaktır
Tenin bembeyazdır, ay gibi

Sen benimsin, ben seninim
Birbirimize bağlıyız
Ölüm bile ayıramaz bizi
Aşkımız sonsuza dek sürecek

“Karadır Kaşların Ferman Yazdırır” şarkısı, aşkın gücünü ve güzelliğini anlatan bir şarkıdır. Şarkı, yüzyıllardır söylenmekte ve birçok sanatçı tarafından yorumlanmıştır. Şarkının en bilinen yorumlarından biri, Türk halk müziği sanatçısı Neşet Ertaş’a aittir. Ertaş, şarkıyı kendi özgün yorumuyla seslendirmiş ve şarkıyı ölümsüzleştirmiştir.

Şarkının Konusu

“Karadır Kaşların Ferman Yazdırır” şarkısının konusu, genç bir kızın sevdiği erkeğe olan aşkını anlatmaktadır. Kız, sevdiği erkeğin kaşlarının siyahlığını ve güzelliğini överek ona olan aşkını dile getirir. Şarkının sözlerinde, kızın sevdiği erkeğe olan özlemi ve ona kavuşma isteği de dile getirilmektedir.

Şarkının Anlattığı Aşk Hikayesi

“Karadır Kaşların Ferman Yazdırır” şarkısı, genç bir kızın sevdiği erkeğe olan aşkını anlatan bir aşk hikayesidir. Kız, sevdiği erkeğin kaşlarının siyahlığını ve güzelliğini överek ona olan aşkını dile getirir. Şarkının sözlerinde, kızın sevdiği erkeğe olan özlemi ve ona kavuşma isteği de dile getirilmektedir.

Şarkının Sözlerinin Anlamı

“Karadır Kaşların Ferman Yazdırır” şarkısının sözleri, aşkın gücünü ve güzelliğini anlatmaktadır. Şarkıda, kızın sevdiği erkeğe olan aşkının ne kadar güçlü olduğu ve bu aşkın onu nasıl etkilediği anlatılmaktadır. Şarkının sözlerinde, aşkın bir ferman gibi olduğu ve bu fermanın kızın hayatını yönettiği de dile getirilmektedir.

Şarkının Müziği

“Karadır Kaşların Ferman Yazdırır” şarkısının müziği, Türk halk müziği tarzındadır. Şarkının müziği, sade ve akılda kalıcıdır. Şarkının ritmi, kızın sevdiği erkeğe olan aşkının yoğunluğunu ve tutkusunu yansıtmaktadır.

Şarkının Yorumları

“Karadır Kaşların Ferman Yazdırır” şarkısı, birçok sanatçı tarafından yorumlanmıştır. Şarkının en bilinen yorumlarından biri, Türk halk müziği sanatçısı Neşet Ertaş’a aittir. Ertaş, şarkıyı kendi özgün yorumuyla seslendirmiş ve şarkıyı ölümsüzleştirmiştir. Şarkının diğer yorumları arasında, Aşık Veysel, Arif Sağ, Ali Ekber Çiçek ve Muhlis Akarsu gibi sanatçıların yorumları yer almaktadır.

Şarkıyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı