Kedi Doblo

Kedi Doblo: Bir Dostluk Hikayesi

Kedi Doblo, 2010 yılında vizyona giren ve yönetmenliğini Mustafa Altıoklar’ın yaptığı bir Türk komedi-drama filmidir. Film, bir kedi ve bir taksi şoförünün arasındaki dostluğu konu almaktadır.

Filmin başrolünde Şener Şen, kedi Doblo’yu ise Pamuk adlı bir kedi canlandırmaktadır. Şener Şen, filmde taksi şoförü Şaban karakterini canlandırmaktadır. Şaban, geçimini taksicilik yaparak sağlayan ve yalnız yaşayan bir adamdır. Bir gün, taksisine binen bir kadından bir kediyi emanet alır. Kedi, Doblo adında sevimli bir kedi yavrusudur. Şaban, başta kediyi istemez ancak daha sonra ona alışır ve aralarında güçlü bir bağ oluşur.

Doblo, Şaban’ın hayatına neşe ve renk getirir. Şaban, Doblo ile birlikte birçok macera yaşar ve hayatının anlamını keşfeder. Film, dostluğun ve sevginin gücünü vurgular.

Kedi Doblo’nun Konusu

Film, Şaban’ın taksisine binen bir kadından bir kediyi emanet almasıyla başlar. Kedi, Doblo adında sevimli bir kedi yavrusudur. Şaban, başta kediyi istemez ancak daha sonra ona alışır ve aralarında güçlü bir bağ oluşur.

Doblo, Şaban’ın hayatına neşe ve renk getirir. Şaban, Doblo ile birlikte birçok macera yaşar ve hayatının anlamını keşfeder. Film, dostluğun ve sevginin gücünü vurgular.

Kedi Doblo’nun Oyuncuları

  • Şener Şen – Şaban
  • Pamuk – Doblo
  • Ayşen Gruda – Şaban’ın annesi
  • Rasim Öztekin – Şaban’ın arkadaşı
  • Salih Kalyon – Şaban’ın müşterisi
  • Ayşenil Şamlıoğlu – Şaban’ın müşterisi
  • Binnur Kaya – Şaban’ın müşterisi

Kedi Doblo’nun Yönetmeni

Filmin yönetmeni Mustafa Altıoklar’dır. Altıoklar, Türk sinemasının önemli yönetmenlerinden biridir. Daha önce “Hababam Sınıfı”, “Süt Kardeşler” ve “Davaro” gibi filmlere imza atmıştır.

Kedi Doblo’nun Yapımcısı

Filmin yapımcısı Türker İnanoğlu’dur. İnanoğlu, Türk sinemasının önemli yapımcılarından biridir. Daha önce “Hababam Sınıfı”, “Süt Kardeşler” ve “Davaro” gibi filmlerin yapımcılığını üstlenmiştir.

Kedi Doblo’nun Senaristi

Filmin senaristi Yılmaz Erdoğan’dır. Erdoğan, Türk sinemasının önemli senaristlerinden biridir. Daha önce “Hababam Sınıfı”, “Süt Kardeşler” ve “Davaro” gibi filmlerin senaryosunu yazmıştır.

Kedi Doblo’nun Müzikleri

Filmin müzikleri Fahir Atakoğlu tarafından bestelenmiştir. Atakoğlu, Türk sinemasının önemli bestecilerinden biridir. Daha önce “Hababam Sınıfı”, “Süt Kardeşler” ve “Davaro” gibi filmlerin müziklerini bestelemiştir.

Kedi Doblo’nun Gösterim Tarihi

Film, 26 Şubat 2010 tarihinde vizyona girmiştir.

Kedi Doblo’nun Süresi

Filmin süresi 105 dakikadır.

Kedi Doblo’nun Gişe Hasılatı

Film, Türkiye’de 2.5 milyon TL gişe hasılatı elde etmiştir.

Kedi Doblo’nun Ödülleri

Film, 2010 yılında Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü’nü kazanmıştır.

Kedi Doblo’nun Eleştirileri

Film, eleştirmenlerden olumlu eleştiriler almıştır. Eleştirmenler, filmin sıcak ve samimi bir hikâyeye sahip olduğunu ve Şener Şen’in performansının çok başarılı olduğunu belirtmişlerdir.

Kedi Doblo ile İlgili Faydalı Siteler


Yayımlandı

kategorisi