Anne Vurdular Beni Şarkı Sözleri

Anne Vurdular Beni Şarkı Sözleri: Bir Acının Hikayesi

“Anne Vurdular Beni” şarkısı, 1970’li yıllarda Türk halk müziği sanatçısı Neşet Ertaş tarafından bestelenmiş ve yorumlanmıştır. Şarkı, bir annenin oğlunun ölümünden sonra yaşadığı acıyı ve yasını konu almaktadır. Şarkının sözleri, annenin oğluna olan sevgisini, onun ölümünden duyduğu üzüntüyü ve kaybettiği evladının acısını yansıtmaktadır.

Şarkı Sözleri

Anne vurdular beni,
Gözlerim kör oldu.
Yüreğim parçalandı,
Dünyam yıkıldı.

Oğlum benim canımdı,
Ciğerparemdi.
Onun için yaşardım,
Onun için ölürdüm.

Şimdi o gitti,
Ben yapayalnız kaldım.
Ne yapacağımı bilmiyorum,
Nereye gideceğimi bilmiyorum.

Oğlumun mezarına gidiyorum,
Onunla konuşuyorum.
Ona derdimi anlatıyorum,
Onunla ağlıyorum.

Oğlum beni duyuyor mu,
Bilmiyorum.
Ama ben onu her zaman duyuyorum,
Her zaman onunla konuşuyorum.

Şarkının Konusu

Şarkının konusu, bir annenin oğlunun ölümünden sonra yaşadığı acıyı ve yasını konu almaktadır. Şarkıda, anne oğluna olan sevgisini, onun ölümünden duyduğu üzüntüyü ve kaybettiği evladının acısını yansıtmaktadır. Anne, oğlunun ölümünden sonra yapayalnız kalmış ve ne yapacağını, nereye gideceğini bilmemektedir. Oğlunun mezarına giderek onunla konuşmakta ve derdini anlatmaktadır.

Şarkının Etkisi

“Anne Vurdular Beni” şarkısı, Türk halk müziğinin en sevilen ve en çok dinlenen şarkılarından biridir. Şarkı, annenin oğluna olan sevgisini ve onun ölümünden duyduğu acıyı çok etkileyici bir şekilde anlatmaktadır. Şarkı, dinleyenleri derinden etkilemekte ve onların da annelerinin değerini anlamalarını sağlamaktadır.

Şarkıyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı