Okul Ile Ilgili Komik Fıkralar

Okul ile İlgili Komik Fıkralar

Okul, öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirmek için eğitim aldıkları bir yerdir. Ancak, okul hayatı bazen komik olaylara da sahne olabilir. İşte okul ile ilgili komik fıkralardan bazıları:

  • Öğretmen sınıfa girer ve öğrencilere “Bugün size bir sınav yapacağım.” der. Öğrenciler endişelenmeye başlarlar. Öğretmen devam eder: “Sınav çok kolay olacak. Sadece bir soru soracağım: ‘İki kere iki kaçtır?’” Öğrenciler rahatlarlar ve hep bir ağızdan “Dört!” diye bağırırlar. Öğretmen gülümser ve der ki: “Tebrikler, hepiniz sınavı geçtiniz. Ama şimdi gerçek sınav başlıyor: ‘Üç kere üç kaçtır?’”

  • Öğretmen sınıfa girer ve öğrencilere “Bugün size bir ödev vereceğim.” der. Öğrenciler merakla beklerler. Öğretmen devam eder: “Ödeviniz çok kolay olacak. Sadece bir cümle yazmanız gerekiyor: ‘Benim adım [adınız].’” Öğrenciler sevinirler ve hemen ödevlerini yapmaya başlarlar. Öğretmen ödevleri toplar ve okumaya başlar. İlk ödevde “Benim adım Ali.” yazar. Öğretmen gülümser ve der ki: “Tebrikler, Ali, ödevini doğru yaptın.” İkinci ödevde “Benim adım Ayşe.” yazar. Öğretmen yine gülümser ve der ki: “Tebrikler, Ayşe, ödevini doğru yaptın.” Üçüncü ödevde “Benim adım Öğretmen.” yazar. Öğretmen şaşırır ve der ki: “Öğretmen, sen neden kendi adını yazdın?” Öğrenci cevap verir: “Çünkü siz de bir öğrencisiniz.”

  • Öğretmen sınıfa girer ve öğrencilere “Bugün size bir hikaye anlatacağım.” der. Öğrenciler merakla beklerler. Öğretmen devam eder: “Bir zamanlar, çok tembel bir öğrenci varmış. Bu öğrenci hiç ders çalışmazmış. Sınavlarda hep başarısız olurmuş. Bir gün, bu öğrenci sınavda yine başarısız olmuş. Öğretmeni ona demiş ki: ‘Sen çok tembelsin. Hiç ders çalışmıyorsun. Bu şekilde devam edersen, hiçbir şey olamazsın.’ Öğrenci cevap vermiş ki: ‘Öğretmenim, ben zaten bir şey olmak istemiyorum.’”

  • Öğretmen sınıfa girer ve öğrencilere “Bugün size bir bilmece soracağım.” der. Öğrenciler merakla beklerler. Öğretmen devam eder: “Bir şey var ki, onu ne kadar çok yıkarsan, o kadar kirlenir.” Öğrenciler düşünmeye başlarlar. Bir öğrenci elini kaldırır ve der ki: “Öğretmenim, tahta.” Öğretmen gülümser ve der ki: “Tebrikler, doğru bildin.”

  • Öğretmen sınıfa girer ve öğrencilere “Bugün size bir fıkra anlatacağım.” der. Öğrenciler merakla beklerler. Öğretmen devam eder: “Bir zamanlar, çok cimri bir öğrenci varmış. Bu öğrenci hiçbir zaman harçlıklarını harcamazmış. Hep biriktirirmiş. Bir gün, bu öğrenci okuldan eve dönerken, bir dilenci görmüş. Dilenci ona yardım istemiş. Öğrenci cebinden bir bozuk para çıkarmış ve dilenciye vermiş. Dilenci teşekkür etmiş ve demiş ki: ‘Allah razı olsun, evladım. Senin bu paranla bir ekmek alacağım.’ Öğrenci cevap vermiş ki: ‘Ekmek mi? Ben sana bir simit alırım, daha ucuz.’”

Faydalı Siteler:

İlgili Dosyalar:


Yayımlandı

kategorisi