Sude Ne Demek

Sude

Sude, suyun donmuş halidir. Suyun donma noktası 0 santigrat derecedir. Su, 0 santigrat derecenin altına soğuduğunda buza dönüşür. Buz, sudan daha yoğun olduğu için suyun üzerinde yüzer. Buz, suyun aksine katı bir maddedir. Buz, sudan daha sert ve daha kırılgan bir maddedir. Buz, sudan daha soğuk bir maddedir. Buz, sudan daha az çözücü bir maddedir. Buz, sudan daha az reaktif bir maddedir.

Suyun Donması

Su, 0 santigrat derecenin altına soğuduğunda buza dönüşür. Suyun donması, bir faz geçişi olayıdır. Faz geçişi olayları, bir maddenin bir fazdan diğer bir faza geçmesi olaylarıdır. Suyun donması olayında, su sıvı fazdan katı faza geçer. Suyun donması olayı, suyun moleküllerinin birbirlerine daha yakınlaşmasıyla gerçekleşir. Suyun molekülleri, sıvı fazda birbirlerinden uzakta bulunurken, katı fazda birbirlerine daha yakın bir şekilde bulunur. Suyun molekülleri, birbirlerine daha yakın bir şekilde bulunduklarında, birbirlerine daha güçlü bir şekilde bağlanırlar. Bu da, suyun katı bir madde haline gelmesine neden olur.

Buzun Özellikleri

Buz, sudan daha yoğun bir maddedir. Buzun yoğunluğu, 0,917 gram/santimetreküptür. Suyun yoğunluğu ise, 1 gram/santimetreküptür. Buzun yoğunluğunun daha yüksek olması, buzun sudan daha ağır olmasına neden olur. Buz, suyun üzerinde yüzer.

Buz, sudan daha sert ve daha kırılgan bir maddedir. Buzun sertliği, Mohs sertlik ölçeğine göre 1,5’tir. Suyun sertliği ise, Mohs sertlik ölçeğine göre 0’dır. Buzun kırılganlığı, buzun kolayca kırılabilmesi anlamına gelir. Buz, sudan daha soğuk bir maddedir. Buzun sıcaklığı, 0 santigrat derecedir. Suyun sıcaklığı ise, 0 santigrat derecenin üzerindedir.

Buz, sudan daha az çözücü bir maddedir. Buz, su kadar çok maddeyi çözemez. Buz, sudan daha az reaktif bir maddedir. Buz, su kadar çok maddeyle reaksiyona girmez.

Buzun Kullanımı

Buz, birçok alanda kullanılır. Buz, yiyecek ve içecekleri soğutmak için kullanılır. Buz, buz pateni pistlerinde kullanılır. Buz, buz hokeyi pistlerinde kullanılır. Buz, buz heykelciliğinde kullanılır. Buz, buz terapilerinde kullanılır.

Faydalı Siteler


Yayımlandı

kategorisi