Halıdaki lekeleri çıkarmak için en çok işe yarayan bonus yöntem: Bir kasede su ve karbonatı karıştırın ve bir bez parçasının bir ucunu içine batırın. Bez ıslandıktan sonra lekeli bölgeye uygulayın ve soğuk su ile durulayın. Bu yöntem, lekeli bölgeyi temizler ve ayrıca bez parçasının nemli hali sayesinde leke emilir. Bu yöntem, halı lekesinin çıkarılmasında etkili olabilir.
- Yağ lekesinin çıkarılması için, lekeli bölgeyi bikarbonat ile kaplamak ve 15 dakika bekletmek önerilebilir. Bu süre sonunda, lekeli bölgeyi elektrikli süpürge ile temizleyin.
- Mürekkep lekesinin çıkarılması için ise, lekeli bölgeyi tıraş köpüğü veya saç spreyi ile ovun ve temiz bir bez ile silin. Leke hala görünüyorsa, nemli bir havlu ile tekrar silin.
- Çay ve kahve lekesinin çıkarılması için ise, bir kaşık bulaşık deterjanı, bir kaşık sirke ve iki bardak ılık su karıştırılıp, lekeli bölgeye uygulanabilir. Leke gidene kadar temiz bir sünger ile temizleyin.
- Kan lekesini önce bir havlu ile silerek temizleyin. Ardından lekeyi karbonat ile kaplamaya ve soğuk su ile yıkamaya devam edin. En son olarak, lekeyi bir havlu ile kurulayın.
- Çamur lekesini kurumaya bırakın ve daha sonra elektrikli süpürge ile çekin. Ardından lekeye çamaşır deterjanı ekleyin ve iyice ovalayın. Son olarak, lekeyi elektrikli süpürge ile tekrar çekin ve havlu ile kurulayın.
- Gazlı içecek ve meyve suyu lekesini silerek kurulamaya çalışın ve lekeyi ılık su ile nemlendirin. Bu işlemi leke kaybolana kadar tekrarlamaya devam edin.
Halı lekesinin çıkarılması için aşağıdaki yöntemlerden birini kullanabilirsiniz:
- Zorlaşmış lekeler için: Lekeli bölgeyi tuz ve sıcak su ile ovun. Tuz, lekenin üzerine sıkıştırılır ve leke emilir.
- Yağ ve gres lekesi için: Lekeli bölgeye çamaşır suyu veya beyaz sirke sürün ve birkaç dakika bekletin. Daha sonra fırçayla lekeli bölgeyi ovun ve su ile yıkayın.
- Kuru temizleme tozu kullanın: Kuru temizleme tozu lekeli bölgeye sürülür ve leke çıkarılır.
- Deterjan ve su kullanın: Lekeli bölgeye deterjan ve su karışımı sürün ve fırçayla ovun. Daha sonra halıyı yıkayın.
- Kimyasal çözücüler kullanın: Kimyasal çözücüler, lekelerin çıkarılmasında etkili olsa da, halınızın rengini ve dokusunu bozabilirler. Bu yöntemi kullanmadan önce mutlaka üretici firma veya satıcıdan bilgi alın ve ürünün halı üzerinde denenmesinden emin olun.
Lütfen dikkat: Kimyasal çözücüler kullanırken mutlaka tüylerinizi örtün, gözlerinizi koruyun ve işlemi yapacağınız odayı havalandırın. Ayrıca, halınızın rengini ve dokusunu bozabileceklerini unutmayın ve bu yöntemi dikkatli bir şekilde kullanın. Bu yazıda aşağıdaki soruların cevaplarını bulabilirsiniz:
- Halı Lekesi en iyi nasıl çıkar?
- Beyaz halıdan leke nasıl cıkar?
- Çıkmayan lekeler nasıl çıkarılır?
- Eski leke nasıl çıkar?
- Beyaz halıdan leke Nasıl çıkar
- Halıdaki eski lekeler nasıl çıkar
- Halı lekesi nasıl çıkar Kadınlar Kulübü
- Halıdaki sarı leke nasıl çıkar
- Halıdan hangi lekeler çıkmaz
- Halı leke çıkarıcı doğal maddeler
- Halı yıkarken lekeler nasıl çıkar
- Çay lekesi halıdan nasıl çıkar