Harita ve Kadastro Maaşları Ne Kadar? 2023 Güncel Zamlı Maaşlar

[xyz-ips snippet=”MaasKisaBaslik”] maaşlarına zam geldi! Enflasyon zammından [xyz-ips snippet=”MaasKisaBaslik”] da nasibini aldı! Peki yeni zamlı [xyz-ips snippet=”MaasKisaBaslik”] maaşları ne kadar oldu dersiniz?

Harita ve Kadastro Nedir Ne İş Yapar?

Harita mühendisleriyle birlikte çalışarak, kadastral harita, baraj, yol, sulama, kentsel ve kırsal alan düzenlemesi, elektrik hattı gibi projelerin altyapısını oluşturan ve imarlı haritaların hazırlanmasında görev alan kişiler, harita ve kadastro teknikeri olarak adlandırılır. Bu teknikerler, büroda ya da açık alanda yürüyerek çalışırlar ve iş yerleri faaliyetine göre harita, jeofizik, jeoloji, inşaat, fotogrametri, petrol ve çevre mühendisleri ile iş birliği yaparlar.

Harita ve kadastro teknikerleri, teknik anlamda çalıştığı iş yerlerinde projelerin oluşturulması, ölçüm, çizim ve inceleme işlemlerinde önemli bir rol oynarlar. İşletmenin kalite prosedürleri doğrultusunda çalışırlar ve görev tanımını da açıklayan görevler ve sorumlulukları arasında arazinin tüm açılardan incelenmesi, gerekli aletlerle harita ve krokisinin çizilmesi, arazi ölçümü için hesaplamaların yapılması, harita üzerinde düzeltme ve renklendirme yapılması, arazi ölçümü için kullanılması gereken aletlerin bakım ayarlarının yapılması, mahkemelerde bilirkişi olarak görev yapılması, altyapı hizmetleri ile ilgili çalışmaların gerçekleştirilmesi, imar haritalarının hazırlanması ve yapının denetim uygulamaları kapsamında yeni konut alanlarının yerine uygulanmasını sağlamak yer alır.

Harita ve Kadastro Teknikeri Nasıl Olunur?

Harita ve kadastro teknikeri olmak için üniversitelerin dört yıllık lisans eğitimi veren Harita Mühendisliği bölümü veya iki yıllık eğitim veren meslek yüksekokullarındaki Harita Kadastro, Makine-Resim Konstrüksiyon bölümlerinden mezun olmak gereklidir. Bu eğitimler sırasında modern ölçüm teknikleri, harita çizimi, fotoğrametri, çizim araç ve gereçleri, ölçüm aletleri gibi teknik konular teorik ve pratik olarak öğretilir. Ayrıca Autocad, Autodesk, Netcad gibi farklı programlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için kurslara da katılım sağlanabilir.

Kamuda ve özel sektörde harita ve kadastro teknikeri olarak çalışmak için bazı özel işe alım şartları aranır. Bunlar arasında üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak, arazi ölçüm aletleri hakkında bilgi sahibi olmak, çizim araç ve gereçlerini iyi düzeyde kullanabilmek, teknik çizim ve tasarım programlarını ileri düzeyde kullanabilmek, şekil ve uzay ilişkilerini görebilmek, aritmetik ve geometrik işlemler yapabilmek, el ve göz koordinasyonu gelişmiş olmak, planlama ve koordinasyon yönü güçlü olmak, analitik düşünme becerisine sahip olup pratik çözüm üretebilmek, detaylara ve sonuçlara önem vermek, iş disiplinine sahip olmak, MS Office programlarını iyi derecede kullanabilmek, sistem tasarımına yatkın olmak, yoğun çalışma temposuna uyum sağlayabilmek ve ekip çalışmasına yatkın olmak yer alır.

Kamuda harita ve kadastro teknikeri olarak çalışmak için ilgili senenin KPSS sınavından yeterli puanı almak gereklidir. Özel sektörde ise adaylarda farklı özellikler de aranabilir. Bunlar arasında teknikerlerin gelişime açık, öğrenmeye hevesli, yenilikleri takip edip uygulayabilen, dikkatli ve titiz bir çalışma sergileyebilen adaylar olmaları yer alır. Harita ve jeoloji gibi farklı dallarda görev yapan mühendisler ile iş birliği yapabilmek, onların kendisine verdiği iş talimatlarını yerine getirmek, takım çalışması hâlinde verilen görevi zamanında ve hatasız tamamlayabilmek harita ve kadastro teknikeri sorumlulukları arasındadır. Dolayısıyla bu görevleri yerine getirebilecek yetkinliğe sahip olmak da işe alım koşulları arasındadır.

Harita ve kadastro teknikerleri, yalnızca kapalı alanlarda değil, açık havada zorlu iklim şartlarında da çalışabilirler. Dolayısıyla bu kişilerin zorlu koşullarda çalışmasına engel olacak bir sağlık durumunun bulunmaması gerekir. Harita ve kadastro teknikeri maaşları kamuda ve özel şirketlerde farklılık gösterir ve firmanın ücret politikasına, projenin büyüklüğüne, teknikerlerin bilgi, tecrübe ve yetkinliklerine göre değişebilir.

Son yapılan zamlardan sonraki [xyz-ips snippet=”MaasKisaBaslik”] maaşları şu şekilde:

2023 [xyz-ips snippet=”MaasKisaBaslik”] maaşları ne kadar oldu? [xyz-ips snippet=”MaasKisaBaslik”] ayda kaç para kazanıyor?


Harita ve kadastro teknikeri için zamlı ve güncel maaşlar ortalama 17,000 TL civarındadır.

EN DÜŞÜK ORTALAMA EN YÜKSEK
Harita ve Kadastro Teknikeri 14.190  17.740  31.480
EN DÜŞÜK ORTALAMA EN YÜKSEK
Harita Müdürü 24,340 45,180 54,450
Harita ve Kadastro Mühendisi 19,960 25,000 37,200
Şenör 9,200 11,000 13,760

Not: Tüm maaşlar 2023 asgari ücret zammıyla birlikte, yani asgari ücret 8.500 TL olduktan sonra tekrar araşıtırılıp revize edilerek güncellenmiştir.

2023 yılı için en güncel [xyz-ips snippet=”MaasKisaBaslik”] maaşlarını paylaştık. Diğer sitelerin yaptığı gibi işin üç kağıtçılığına kaçarak [xyz-ips snippet=”MaasKisaBaslik”] nedir, [xyz-ips snippet=”MaasKisaBaslik”] nasıl olunur, [xyz-ips snippet=”MaasKisaBaslik”] olma şartları ve [xyz-ips snippet=”MaasKisaBaslik”] görevleri gibi gereksiz bilgilerle sayfayı doldurup vaktinizi çalmak istemedik. Üç kuruş fazla para kazanmak uğruna prensiplerimizden vazgeçmiyoruz ve direkt olarak sizlere [xyz-ips snippet=”MaasKisaBaslik”] maaşlarını sunuyoruz.

Dilerseniz aşağıdaki butona basarak aklınıza gelebilecek tüm mesleklerin 2023 güncel maaş bilgilerini öğrenebilirsiniz.

Diğer tüm mesleklerin maaşını görmek için tıklayınız

2 yıllık harita kadastro bölümü mezunları ne iş yapar?
Haritacılar ne kadar maaş alır?
Harita ve kadastro Teknikeri ne iş yapar?
Harita ve kadastro okuyan var mı?

Harita Teknikeri maaşı devlet
Harita Teknikeri maaşı
Harita ve Kadastro Maaşları 2022
Tapu Kadastro maaşları
Tapu Kadastro Maaşları 2022
Harita Teknikeri Maaşı 2022 devlet
Harita Mühendisliği maaş
Tapu Kadastro Müdürü maaşı


Yayımlandı

kategorisi