Işletme, bir kuruluşun ya da bir kişinin, mal ve hizmet üreten veya dağıtan bir kuruluş olması durumunda, bu kuruluşun yönetimi, organize etme ve düzenleme ile ilgili bir meslektir. Işletme mezunları, çeşitli sektörlerde çalışabilirler. Örneğin, bu meslekte çalışanlar, perakende satış, turizm, finans, hizmet sektörü gibi alanlarda da çalışabilirler.
Işletme mezunları, işletmelerin yönetimini, organize etme ve düzenleme ile ilgilenirler. Bu meslekte çalışanlar, ayrıca, işletmelerin finansal yönetimini, pazarlama ve satış stratejilerini belirlerler. Işletme mezunları, özel sektörde, kamu kurumlarında ve araştırma kurumlarında da çalışabilirler.
Işletme mezunları için çalışma imkanları, işletmelerin ve sektörlerin büyüklüğüne, işletmenin ürettiği ürünlerin ve hizmetlerin çeşidine, işletmenin bulunduğu bölgeye ve ekonomik koşullara göre değişebilir. Bu meslekte çalışanlar, özel sektörde, kamu kurumlarında ve araştırma kurumlarında da çalışabilirler.
Işletme mezunları, iş ilanlarını internet üzerinden, gazetelerde ve mesleki dergilerde de bulabilirler. Bu meslekte çalışmak isteyen kişiler ayrıca, mesleki dernekler ve mesleki etkinliklerde de iş fırsatlarını araştırabilirler. Ayrıca, işletme olmak isteyen kişiler, üniversitelerin işletme fakültelerinde veya mesleki eğitim kurumlarında da eğitim programlarına katılabilirler.
İŞLETME MEZUNLARI MAAŞI
İşletme maaşı en az 8,500-9,000 ₺, En Yüksek İşletme Maaşı 15,000-20,000 ₺ civarındadır. Ortalama bir işletme maaşı 12000-14000 ₺ civarında olmaktadır. Özel sektördeki işletmecilerin maaşları ise 20 bin TL seviyesindedir. İşe yeni başlayan işletme mezunları ise 8.500 TL civarında bir maaşla işe başlar.
EN DÜŞÜK | ORTALAMA | EN YÜKSEK | |
---|---|---|---|
İşletme Müdürü | 20,000 | 26,000 | 50,000 |
İşletme Müdür Yardımcısı | 14,000 | 18,500 | 35,000 |
Işletme bölümü mezunları, bir kuruluşun ya da bir kişinin, mal ve hizmet üreten veya dağıtan bir kuruluş olması durumunda, bu kuruluşun yönetimini, organize etme ve düzenleme ile ilgilenen bir meslek grubudur. Işletme bölümü mezunları, çeşitli sektörlerde çalışabilirler. Örneğin, bu meslekte çalışanlar, perakende satış, turizm, finans, hizmet sektörü gibi alanlarda da çalışabilirler.
Işletme bölümü mezunları, işletmelerin yönetimini, organize etme ve düzenleme ile ilgilenirler. Bu meslekte çalışanlar, ayrıca, işletmelerin finansal yönetimini, pazarlama ve satış stratejilerini belirlerler. Işletme bölümü mezunları, özel sektörde, kamu kurumlarında ve araştırma kurumlarında da çalışabilirler.
Işletme bölümü mezunları için çalışma imkanları, işletmelerin ve sektörlerin büyüklüğüne, işletmenin ürettiği ürünlerin ve hizmetlerin çeşidine, işletmenin bulunduğu bölgeye ve ekonomik koşullara göre değişebilir. Bu meslekte çalışanlar, özel sektörde, kamu kurumlarında ve araştırma kurumlarında da çalışabilirler.
İşletme ne iş yapar ne kadar maaş alır?
İşletme mezunu iş bulabilir mi?
Işletmeyi kimler okumalı?
Işletme bölümü okumak zor mu?
İşletme okuyan biri CEO olabilir mi?
İşletme okuyan iş yeri açabilir mi?
Işletme bölümü nasıl bir meslek?
İşletme mezunu ne memuru olur?
İşletme neden okunur?
Maliye mezunu ne is yapar
İşletme Mezunu Kamuda ne is Yapar
Açıköğretim isletme mezunu ne iş yapar
Odtü isletme mezunu ne is yapar
İşletme is ilanları
İŞLETME Maaşları
İşletme Mezunu is ilanları
İngilizce isletme Bölümü iş olanakları
Işletme bölümü nasıl bir meslek?
İşletme mezunu iş bulabilir mi?
İşletme okuyan biri ne kadar maaş alır?
İşletme ne iş yapar ne kadar maaş alır?
İşletme Mezunu Kamuda ne is Yapar
Maliye mezunu ne is yapar
İsletme mezunu Maaşları
İşletme Mezunu is ilanları
Odtü isletme mezunu ne is yapar
Açıköğretim isletme mezunu ne is yapar
İşletme is ilanları
İşletme hangi bölüm
Önemli Not: Bu yazı Google Gemini yapay zekası tarafından otomatik olarak oluşturulmuştur ve hatalı bilgiler içerebilir. Düzeltmek için iletişim sayfamızdaki formdan veya yine iletişim sayfamızda bulunan eposta adresi yoluyla bizimle iletişime geçebilirsiniz. Hata varsa hemen düzeltilmektedir.