İstanbul Üniversitesi Giriş Rehberi
İstanbul Üniversitesi, Türkiye’nin en köklü ve en büyük üniversitelerinden biridir. 1453 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından kurulan üniversite, günümüzde 20 fakülte, 10 enstitü, 15 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu, 20 araştırma merkezi ve 11 hastane ile eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.
İstanbul Üniversitesi’ne giriş için öncelikle ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’na girmek gerekmektedir. YKS’de başarılı olan adaylar, üniversitenin tercih döneminde istedikleri fakülte ve bölümleri tercih edebilirler.
İstanbul Üniversitesi’ne yerleşen adaylar, üniversitenin öğrenci bilgi sistemi olan Aksis’e giriş yaparak eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayabilirler. Aksis’e giriş için adayların TC kimlik numarası ve şifresi gerekmektedir.
Aksis’e Giriş
Aksis’e giriş yapmak için öncelikle İstanbul Üniversitesi’nin web sitesi olan www.istanbul.edu.tr adresine gidilir. Ana sayfanın üst kısmında bulunan “Akademik Kayıt Sistemi (Aksis)” bağlantısına tıklanır.
Açılan sayfada TC kimlik numarası ve şifre girilir. TC kimlik numarası ve şifrenin unutulması durumunda “Şifremi Unuttum” bağlantısına tıklanarak yeni şifre oluşturulabilir.
Giriş işlemi tamamlandıktan sonra Aksis ana sayfası görüntülenir.
Aksis Ana Sayfası
Aksis ana sayfasında aşağıdaki bilgiler yer almaktadır:
- Öğrenci bilgileri (ad, soyad, TC kimlik numarası, öğrenci numarası, bölüm, dönem vb.)
- Akademik takvim
- Ders programı
- Notlar
- Kayıt işlemleri
- Ödeme işlemleri
- Diğer bilgiler
Öğrenci Bilgileri
Aksis ana sayfasının üst kısmında bulunan “Öğrenci Bilgileri” sekmesinden öğrenci bilgilerine erişilebilir. Bu sekmede ad, soyad, TC kimlik numarası, öğrenci numarası, bölüm, dönem vb. bilgiler yer almaktadır.
Akademik Takvim
Aksis ana sayfasının üst kısmında bulunan “Akademik Takvim” sekmesinden akademik takvime erişilebilir. Bu sekmede eğitim-öğretim faaliyetlerinin tarihleri yer almaktadır.
Ders Programı
Aksis ana sayfasının üst kısmında bulunan “Ders Programı” sekmesinden ders programına erişilebilir. Bu sekmede öğrencinin okuduğu derslerin listesi ve ders saatleri yer almaktadır.
Notlar
Aksis ana sayfasının üst kısmında bulunan “Notlar” sekmesinden notlara erişilebilir. Bu sekmede öğrencinin aldığı derslerin notları yer almaktadır.
Kayıt İşlemleri
Aksis ana sayfasının üst kısmında bulunan “Kayıt İşlemleri” sekmesinden kayıt işlemlerine erişilebilir. Bu sekmede öğrenci belgesi, transkript, diploma vb. belgelerin alınması için gerekli işlemler yer almaktadır.
Ödeme İşlemleri
Aksis ana sayfasının üst kısmında bulunan “Ödeme İşlemleri” sekmesinden ödeme işlemlerine erişilebilir. Bu sekmede öğrenci katkı payı, harç vb. ödemelerin yapılması için gerekli işlemler yer almaktadır.
Diğer Bilgiler
Aksis ana sayfasının alt kısmında bulunan “Diğer Bilgiler” sekmesinden diğer bilgilere erişilebilir. Bu sekmede üniversite ile ilgili çeşitli bilgiler yer almaktadır.
Aksis’te Kullanılabilecek Diğer Özellikler
Aksis’te kullanılabilecek diğer özellikler şunlardır:
- Ders kayıtları
- Ders ekleme/silme
- Ders seçmeli/seçmeli olmayan yapma
- Ders materyallerine erişme
- Ders sınav tarihlerini görüntüleme
- Ders notlarını görüntüleme
- Ödev ve sunumları görüntüleme
- Mezuniyet işlemlerini yapma
- Diğer öğrenci işlemleri
Aksis’te Sorun Yaşanması Durumunda
Aksis’te sorun yaşanması durumunda öncelikle “Destek” sekmesinden yardım alınabilir. Aksis ile ilgili teknik destek almak için 0 212 440 00 00 numaralı telefondan iletişime geçilebilir.