Kulağa kaçan su, çoğunlukla kulak kanalının en yukarısında biriken sıvıdır ve normalde kendi kendine çıkar. Ancak bazen kulağa kaçan su, kulak kanalının temizlenmemesi ve tıkanıklığı nedeniyle çıkmaz ve kulak ağrısına neden olabilir. Bu durumda, kulak doktoruna (otorinolojist) görünmek en iyisi olacaktır.
Eğer kulağa kaçan su miktarı çok az ve ağrı yoksa, evde bazı yöntemler denenebilir:
- Kulağa kaçan suyun çıkışını kolaylaştırmak için, tıkalı kulağınızın olduğu yöne doğru başınızı eğin ve kulak memesini hafifçe çekip sallayın. Bu hareket yer çekimi sayesinde suyun dışarı çıkışını kolaylaştırır. Ayrıca, su kaçan kulağınızın olduğu yöne doğru başınızı omzunuza doğru eğin ve avucunuzla kulağınıza vakum yaratmaya çalışın. Bu hareket de kulağa kaçan suyun çıkışını kolaylaştırabilir.
- Tükürük yapıp, tükürüğünüzü kulağınıza doğru çekip bırakın. Tükürük, kulakta bulunan sıvıyı emme özelliği nedeniyle kulağa kaçan suyu emebilir.
- Kulak çubuğu kullanarak kulağınızı ters çevirin ve hafifçe sallayın. Bu hareket, kulağa kaçan sıvıyı kulak kanalının dibine doğru çekerek dışarı çıkarmaya yardımcı olabilir.
- Tüysüz bir köpek kulak yıkama çubuğu ya da yumuşak bir bezle, kulak kanalını hafifçe silin. Bu işlem, kulak kanalını tıkayan kir ve yağı çıkarmaya yardımcı olabilir.
Bu yöntemler yalnızca miktarı az olan kulağa kaçan su durumlarında denenmelidir. Ağrılı bir kulak veya çok fazla sıvı varsa, bir otolojist görülmelidir.
Bu yazıda aşağıdaki soruların cevaplarını bulabilirsiniz:
- Kulağa Kaçan su çıkmazsa ne olur?
- Kulağa Kaçan su ne zaman çıkar?
- Kulağa su kaçması tehlikeli mi?
- Kulağa Kaçan su Nasıl Çıkarılır eksi?
- Kulağa kaçan su kaç günde çıkar
- Kulağa kaçan su nasıl çıkarılır evde
- Kulağıma su kaçtı çıkmıyor ne Yapmalıyım
- Kulağa kaçan su nasıl çıkarılır ekşi
- Orta kulaktaki su nasıl çıkar
- Kulağa su kaçması zeytinyağı
- Denizde kulağa su kaçması
- Kulağa kaçan su nasıl çıkarılır uzmantv