Magnezyum neye iyi gelir?

Magnezyum, vücutta çeşitli fonksiyonların yerine getirilmesinde önemli bir rol oynar. Magnezyum, kan basıncının normal seviyede seyretmesine yardımcı olur ve kemiklerin güçlü olmasını sağlar.

Ayrıca magnezyum, kalp ritminin sabit kalmasına yardımcı olur ve düşük magnezyum seviyeleri, tip 2 diyabet, kalp hastalığı, duygu bozuklukları ve migren gibi rahatsızlıklarla bağlantılıdır.

Ancak kısa vadede belirtilere neden olmaz. Magnezyumun vücutta yeterli miktarda olması, sağlıklı bir yaşam sürdürmek için önemlidir.

Eğer uyku sorunları, bacak krampları, stres, kaygı, anksiyete, migren, yüksek tansiyon, osteoporoz, kabızlık, huzursuz bacak sendromu, fibromiyalji, kronik yorgunluk, diyabet, düzensiz kalp atışları, ellerde titreme, astım atakları gibi belirtiler yaşıyorsanız, vücutta magnezyumun yeterli miktarda olmamasından kaynaklanabileceği düşünülebilir.

Magnezyum eksikliği, vücutta tükenmişlik, güçsüzlük, iştah kaybı, mide bulantısı, kusma, uyuşmalar ve kramplar gibi belirtilerin görülebileceği bir durumdur.

Magnezyum malat:
Bazı formları magnezyum, vücutta enerji verir ve uykuyu kaçırabilir. Bu nedenle bu formların özellikle sabah saatlerinde alınması önerilir. Eğer çok geç değilse (18:00 öncesi), bu formları spor öncesi de alınabilir.

Magnezyum eksikliği, vücutta yorgunluk, kas krampları, zihinsel bazı problemler, düzensiz kalp atışı ve osteoporoz gibi belirtilere neden olabilir. Bu nedenle magnezyumun vücutta yeterli miktarda olması önemlidir. Eğer magnezyum eksikliğinizin olma ihtimalini düşünüyorsanız, bu şüpheniz basit bir kan testi ile doğrulanabilir.

Magnezyum takviyesi kullanımı sırasında bazı riskler bulunmaktadır. Özellikle şeker hastalığı, bağırsak hastalığı, kalp hastalığı ve böbrek hastalığı olan kişiler, sağlık uzmanlarıyla konuşmadan evvel magnezyum takviyesi almamalıdır.

Ayrıca magnezyum doz aşımının belirtileri mide bulantısı, ishal, düşük tansiyon, kas güçsüzlüğü ve yorgunluk gibi semptomları içerebilir. Bu nedenle magnezyum takviyesi kullanımı sırasında dozajına dikkat etmelisiniz ve doktorunuzdan tavsiye almanız önerilir.


Aşağıdakine benzer soruların cevaplarını yukarıdaki makalede bulabilirsiniz:

Magnezyum eksikliği nelere yol açar?
Magnezyum kimler kullanamaz?
Magnezyum uyku yapar mı?
Iyi uyku için hangi magnezyum?
Magnezyum içmek kilo aldırır mı?
Magnezyum sürekli kullanılır mı?
Magnezyum sakinleştirir mi?
Magnezyum hapı kilo verdirir mi?
D vitamini ve magnezyum birlikte alınır mı?
Iyi uyku için hangi magnezyum?
Magnezyum hapının yan etkileri nelerdir?
Tansiyon hastaları magnezyum kullanabilir mı?
Hangi çeşit magnezyum kullanılmalı?
En iyi magnezyum ilacı
Magnezyum eksikliğinde görülen hastalıklar
Doğal magnezyum
Magnezyum eksikliği belirtileri
Magnezyum ne ise yarar
Magnezyum Vitamini
En çok magnezyum içeren besinler
Magnezyum Fazlalığı


Yayımlandı

kategorisi