Masumlar Apartmanı Kitap Özeti (Kısaca) Konusu Karakter Analizi

Farah Zeynep Abdullah’un başrolde yer aldığı “Madalyonun İçi” filmi, Gülseren Budayıcıoğlu’nun romanından ilham alınarak hazırlandı. İnci, korumacı dedesi ve erkek kardeşi ile birlikte yaşarken, bir kaza onun hayatını tamamen değiştirir. Kazada, Han ve büyük sırlarla dolu ailesi İnci’yi beklemektedir.

TRT 1’de yayınlanan Masumlar Apartmanı dizisi, gerçek bir hayat hikayesinden esinlenen Gülseren Budayıcıoğlu’nun Madalyonun İçi kitabından uyarlanmıştır. Oyuncu kadrosunda deneyimli isimler yer almaktadır. Dizide, korumacı dedesi ve erkek kardeşiyle yaşayan İnci’nin hayatı, yaptığı bir kazayla değişir. İnci, kazada Han ve sırlarla dolu ailesiyle karşılaşır. Han, takıntıları olan Safiye ve Gülben gibi ablalarıyla yaşayan ve hayallerinden vazgeçmiş biridir. İnci, tesadüfen tanıştığı Han sayesinde Masumlar Apartmanı’na taşınır. Dizi, aşkın travmaları yenebileceği konusunu işlemektedir.

Dizide, Han karakterini Birkan Sokullu canlandırmaktadır. Üç kız kardeşi ve hasta babasıyla yaşayan Han, hayallerinden vazgeçmiş biridir. İnci karakterini Farah Zeynep Abdullah canlandırmaktadır. İnci, korumacı dedesi Memduh ve kardeşi Ege ile yaşamaktadır. Safiye karakterini Ezgi Mola, Gülben karakterini ise Merve Dizdar canlandırmaktadır. Safiye, takıntılı ahlak anlayışı ve hırçınlığı annesinden miras almıştır. Gülben ise ailenin sessiz ve fikri sorulmayan üyesidir. Uygar karakterini Alper Saldıran, Hikmet karakterini ise Metin Çoşkun canlandırmaktadır. Hikmet, Han ve Neriman’ın kendilerini kurtarmaları için destek olmaktadır.

Madalyonun İç Yüzü Kitabında Bir Bölüm: Çöp Apartmanı (Masumlar Apartmanı)

Masumlar Apartmanı dizisi, temel olarak Neriman adlı karakterin yer aldığı Çöp Apartmanı hikâyesinden yola çıkarak oluşturulmuştur. Hikâyede, Neriman’ın annesinin ölümü sonrası yaşadığı zorluklar ve aile içindeki sıkıntılar anlatılmaktadır. Babasının ilgisizliği de sorunları daha da arttırmaktadır.

Madalyonun İçi Kitap Özeti

Gülseren Budayıcıoğlu’nun Madalyonun İçi adlı kitabı 17 farklı hikayeyi içermekte. Bazı hikayeler oldukça kısa iken, bazıları daha uzun bölümlere ayrılmış durumda. Hikayelerin genel teması ise bipolar bozukluktan şizofreniye kadar uzanan psikolojik rahatsızlıklar ve çocukluk travmalarına odaklanıyor. Her hastanın çocukluğu ve büyüdüğü ev hakkında sorular sorularak, danışanlara sunulan tedavi yöntemleri hakkında da kısa bilgiler veriliyor.

Hikayelerde yer alan karakterler toplumdan kendini soyutlayan ve gerçekleri saklayan kişilerdir. Kitabın tanıtım bülteninde, hikayelerdeki karakterlerden bazılarına yer verilmiş;

  • Çok temiz olmak uğruna evlerini çöp haline getiren üç kız kardeş,
  • Kendini bildiği günden beri, babası başta olmak üzere, çevresindeki bütün erkeklerden dayak yiyen genç bir kadın,
  • Ağır ceza reisinin fahişelik mesleğini seçen kızı,
  • Radyo ve televizyondaki bütün şarkıların kendisi için çalındığını sanan genç bir devlet memuru,
  • Dünyaya kız olarak gelen ancak kendini erkek hisseden bir transseksüel,
  • Doktorunu intiharla tehdit eden bir öğrenci,
  • Ölümcül bir hastalığa yakalanmış genç bir bankacı…

Masumlar Apartmanı Dizisinin Konusu ve Özeti

Dizide anlatılan ana hikaye, anneleri obsesif ve depresif olan dört kardeşin farklı ruhsal sorunlarını konu alıyor.

En büyük kardeş Safiye, annesi gibi obsesif ve depresif. Temizlik takıntısı çok yüksek seviyede olmakla birlikte tek sorunu bu değil. Safiye, annesinin yerine geçmiş bir kadın olarak davranıyor. Annelerini kaybeden insanlar, farklı şekillerde yas tutabilirler ve Safiye de annesinin yerini alarak onu yaşatmaya çalışıyor.

Ortanca kardeş Gülben, başta obsesif gibi görünse de öyle değil. Belki de Gülben, aralarında en hafif şekilde bu durumu atlatan kişi. Verdiği tepkileri, aşık olma ve evlenme isteği, obsesif bozukluk olmadığını gösteriyor. Tek sorunu, her gece yatağını ıslatması ve o çarşafları çöpe atmak yerine biriktirmesi. Gülben, baskı altında hisseden bir karakter ve eğer obsesif olmazsa kabul görmeyeceğini ve sevilmeyeceğini düşünüyor.

Diğer kardeş Han, yetişme çağında ailesinden ve evden uzakta okumuş ve aslında tüm problemlerden uzak kalmış. Ancak sevgisizlik ve ailesizlik daha büyük ruhsal problemlere yol açmış. Başarılı bir iş adamı olan Han, istifçilik ve çöp toplama huylarına sahip. Geceleri kimseye görünmeden evden çıkıp çöp topluyor ve çöpleri gizli bir yerde saklıyor.

En küçük kardeş Neriman, dizide lise çağındaki bir genç kız olarak gösteriliyor. Obsesif bozukluğu yok ancak kendine zarar vermeye meyilli. Özellikle karşı cinsle temas kurduğunda, derisini tırnaklamaya başlıyor. Bunun sebebi Safiye’nin cinselliği ve karşı cinse ilgi duymayı suç olarak görmesinden kaynaklı olarak Neriman baskı altında hissediyor.

Dizinin Kitaptan Farkı Ne?

Gerçek hayat hikayesinde, dizideki gibi ‘Han’ adında bir erkek kardeş bulunmuyor ve bu nedenle dizide Han’ın karısı olan İnci de yer almıyor. Dizide sadece 3 kız kardeş bulunmasına rağmen, Han karakterine neden yer verildiği sorusu akla geliyor. Türk dizi sektöründe, aşk olmadan hiçbir şey pazarlanamıyor gibi bir düşünce hakim. Oysa, ilgi çekici ve dramatik bir hayat hikayesi aşk içermese bile izleyicinin seyir zevkine uyabilir. Eğer inişli çıkışlı bir aşk hikayesi olmasaydı bile, bu dizi izlenilmesi gereken, önemli hayat dersleri içeren, yaşanmış bir hikaye olarak hafızalara kazınabilirdi. İnci karakterinin kızlar üzerindeki iyileştirici etkisini de göreceğiz gibi duruyor. Gülseren Budayıcıoğlu’nun yerini alarak, sevgiyle kızları içinden çıkamadıkları bu hayattan kurtarabilir.

Gerçek hayatta lise çağlarında olan Neriman, dizideki karaktere göre 27 yaşında çalışan biri. İlk psikiyatriste giden kişi Neriman olmuş. Başlarda Gülben ve Safiye, tedaviyi kabul etmiyorlar ve psikiyatristi “deli doktoru” olarak nitelendiriyorlar. Neriman’ın çabaları bir süre boşa gidiyor.

Ana hikaye, dizide anlatıldığı gibi. Sevgisiz, katı ve depresif bir anne, hiçbir şeye karışmayan, varlığı ve yokluğu aynı olan bir baba ve onların 3 güzel kızları. Anne ve baba aşk evliliği yapmadığı için mutlu değiller. Baba sabahtan gece yarılarına kadar çalışıyor ve eve geldiğinde tüm kıyafetlerini kapı eşiğinde çıkarmak zorunda kalıyor. Kızlar sürekli dayak yiyor, bellerine oklavayla vuruluyor, aşağılanıyor ve çeşitli lakaplara maruz kalıyor. Anne, Safiye’ye “Deli Dudu”, Gülben’e “Pis Südüklü” ve Neriman’a “Hom Hom Kız” diye sesleniyor. Kızların durumu günden güne kötüleşiyor. Anne, babanın onu sevmemesinin sebebini erkek çocuğu olmamasına bağlıyor ve kızlardan nefret ediyor. Bu durum yıllarca devam ediyor ve annelerinin ölümüne kadar devam ediyor.

Ancak, annenin ölümü durumu değiştirmiyor. Annenin yerini Safiye alıyor ve kızlar, anneleri tarafından kirletilen ruhlarını temizlemeye çalışıyorlar.

Aşağıdakine benzer soruların cevaplarını yukarıdaki makalede bulabilirsiniz:


  • Masumlar Apartmanı kitap hangisi?
  • Masumlar Apartmanı yaş sınırı nedir?
  • Masumlar Apartmanı finaldeki Deniz neresi?
  • Masumlar apartmanı nasıl bir dizi?
  • Masumlar Apartmanı kitap sonu
  • Masumlar Apartmanı kitap özeti PDF
  • Masumlar Apartmanı kitap pdf
  • Masumlar Apartmanı kitabı oku
  • masumlar apartmanı’ndaki kitap
  • Masumlar Apartmanı gerçek hikayesi
  • Madalyonun İçi özet
  • Masumlar Apartmanı kitap Fiyatı

Yayımlandı

kategorisi