Pixel 9 Pro XL’yi Duşta Kullandım Ekran Islakken Gerçekten Çalışıyor mu?

Pixel 9 Pro XL, Samsung ve Apple’ın akıllı telefon pazarındaki hakimiyetini tehdit eden etkileyici özelliklerle piyasaya sürüldü.

Süper Çözünürlüklü Zoom özelliği ile 1500 metreden fazla uzaklıktaki insanları görebilmemden, rekor kıran pil ömrüne kadar, Pixel 9 Pro XL, şimdiye kadar test ettiğim en iyi Android telefon. (Ve bunu Samsung’un en yeni ve en iyi telefonu Galaxy S24 Ultra’yı günlük olarak kullanan biri olarak söylüyorum.)

Pixel 9 Pro XL’in daha iyi olamayacağını düşünüyordum — ta ki Pixel 9 serisindeki yeni bir ekran özelliği hakkında bazı konuşmalar görene kadar.

“Adaptive Touch” olarak adlandırılan bu özellik, Google’a göre “çevrenize, aktivitelerinize ve ekran koruyucunuza otomatik olarak uyum sağlayan” bir dokunmatik hassasiyet özelliği. Bu arada, Pixel 9 serisinde benzer bir dokunmatik hassasiyet özelliği olan Ekran Koruyucu Modu da var, ancak bu yeni değil. Yeni olan Adaptive Touch aracı, çeşitli koşullara otomatik olarak uyum sağlamak için tasarlandı, ancak Ekran Koruyucu Modu, kullanıcıların ekran koruyucuları için hassasiyeti artırıyor.

Google, Adaptive Touch’ın ıslak parmakları desteklediğini açıkça belirtmedi, ancak bazı teknoloji siteleri bu özelliği test etti ve umut verici sonuçlar elde etti. “Pixel 9, ıslak parmaklarla Pixel 8 Pro’dan çok daha iyi çalışıyor,” diyor Android Authority. “Pixel 9, ekranda su damlacıkları olsa bile sorunsuz bir kaydırma deneyimi sunarak ıslak parmaklarla bir şampiyon gibi başa çıkıyor,” diyor Chrome Unboxed.

Şüpheci olduğum için, bu Adaptive Touch özelliğini Pixel 9 Pro XL ile kendim test etmeye karar verdim.

Pixel 9 Pro XL: Duşta Nasıl Performans Gösteriyor?

Hayır, Pixel 9 Pro XL’i tamamen suya batırmadım veya başka çılgınca bir şey yapmadım, ancak kendimi sık sık bulduğum bir senaryoyu yeniden canlandırdım: Duşta müzik çalarken ıslak parmaklarla cihazımla etkileşimde bulunmak.

Evet, duşta müzik çalmak için telefonunu banyoya getiren o insanlardan biriyim. (Eğer sabun üzerinde kayacaksam, en azından iyi bir ritim eşliğinde yaparım.)

Adaptive Touch’a, Ayarlar > Ekran > Dokunmatik Hassasiyet yolunu izleyerek eriştim. Görünen o ki, Adaptive Touch, Pixel 9 cihazları için varsayılan olarak açık.

Peki, parmaklarımı suya batırdıktan ve ekrana birkaç damla su sıçrattıktan sonra Pixel 9 Pro XL duşta nasıl bir performans gösterdi? İşte değerlendirmelerim:

  • Uygulamalara Dokunma – İyi. Pixel 9 Pro XL, ana ekrandaki tüm uygulamalara dokunduğumda tepki verdi.
  • Kaydırma (yukarı ve aşağı) – Kötü. Uygulamalardan çıkmak için yukarı kaydırmam gerekiyor, ancak ekranın yanıt vermesi için bu hareketi birkaç kez tekrarlamak zorunda kaldım.
  • Kaydırma (sola ve sağa) – İyi. Pixel 9 Pro XL, uygulamalar arasında gezinirken duyarlıydı.
  • Kaydırma – Kötü. Bazı aksaklıklar ve hayalet dokunuşlar yaşadım.
  • Parmak İzi Kilidi Açma – İyi. Pixel 9 Pro XL’i biyometrik kimlik doğrulama ile kilit açmada sorun yaşamadım.

Sonuç olarak, uygulamalara ve diğer kullanıcı arayüzü öğelerine dokunmada herhangi bir sorun yaşamadım. Örneğin, çalma listelerimdeki bir sonraki parçaya sorunsuz bir şekilde geçebildim. Ana ekrandaki uygulamalar arasında gezinmek de pürüzsüz bir deneyimdi.

Ancak, uzun içeriklerde gezinirken, makalenin sonuna doğru kaydırmaya çalıştığımda ekranın tekrar yukarı sıçradığı “ekran sıçraması” yaşadım. Uygulamalardan çıkmak için yukarı kaydırma en sinir bozucu olanıydı; bazen yanıt almak için 10 kez yukarı kaydırmak zorunda kaldım.

Parmak izi kilidi ıslak parmaklarla iyi çalışsa da, ExtremeTech’in belirttiği gibi, Pixel 9 serisinin yeni ultrasonik ekran içi sensörü bu olumlu deneyimde büyük bir rol oynamış olabilir.

Teknik detaylara fazla girmeden, ultrasonik sensör, Pixel 8 serisinin optik sensörüne kıyasla, ıslakken bile parmak izlerinizi algılamak üzere tasarlanmıştır. Samsung Galaxy S24 Ultra’m da bir ultrasonik ekran içi sensöre sahip ve bu da ıslak parmaklarımı algılayabiliyor.

Pixel 9 Pro XL, bazı jestlerde duşta iyi performans gösterse de, ıslak parmakları desteklemede mükemmel diyemem. Ancak, yağmura yakalanırsanız, havuzdan yeni çıkmışsanız (veya benim gibi duşta müzik dinlemekten hoşlanıyorsanız), Pixel 9 Pro XL, basit dokunuşları sorunsuz bir şekilde karşılayabilir.

OnePlus Ace 2 Pro’nun ünlü “Yağmur Suyu Dokunuşu” özelliği, ekrandaki can sıkıcı su damlacıklarıyla başa çıkmak için tasarlandı, bu yüzden belki de Google, Samsung ve Apple’ın ıslak parmak desteğini ciddiye alma zamanı gelmiştir.


Yayımlandı

kategorisi