Telifsiz e-Kitaplar ve Çizgi Romanlar İçin En İyi Siteler (DRM Yok)

İlk fiziksel e-kitap okuyucumu aldığımda, satın aldığım kitapların aslında benim olmadığını öğrenmek beni çok hayal kırıklığına uğrattı. Amazon, Barnes & Noble ve Kobo, genellikle dijital kitapları okuma lisansları satar ve bu lisansları istedikleri zaman iptal edebilirler.

Bu gerçeği öğrendiğimden beri, DRM’siz kitaplar ve çizgi romanlar aramaya öncelik verdim. Bu yöntemle en çok satan kitapları satın alamamış olsam da, yine de okuyabileceğimden çok daha fazla kitap buldum. İşte en iyi kaynaklar.

  1. Humble Bundle Birçok oyuncu için Humble Bundle’ın tanıtıma ihtiyacı yok. 2010 yılında, kendi fiyatını belirle modeli ve DRM içermeyen indie oyun paketleri sunarak piyasaya girdi. Her paketin bir kısmı hayır kurumlarına gider, aksi belirtilmedikçe.

Humble Bundle, şimdi oyunlara ek olarak dönen bir kitap paketi seçkisi sunuyor. Herhangi bir zamanda, bilim kurgu romanlarından ev geliştirme rehberlerine kadar uzanan konularda yarım düzine paketten birini seçebilirsiniz. Humble Bundle, ayrıca DRM’siz çizgi romanlar ve manga koleksiyonunu artırmanın harika bir yoludur. Bu uygun fiyatlı teklifler, e-kitapların fiziksel kitaplara göre avantajlarından biridir.

  1. Story Bundle Story Bundle’ı kuran ekip, Humble Bundle’ın oyunlarla yaptığı şeyi gördü ve aynı modeli kitaplara uygulamaya karar verdi (Humble Bundle kitap işine girmeden önce). Formül aynı. Kendi fiyatınızı belirleyin ve bir kitap paketi alın, satışın bir kısmı hayır kurumlarına gider.

Humble Bundle şimdi büyük yayıncıları çekerken, Story Bundle hala bağımsız yazarlara odaklanıyor. Bu, genellikle gözden kaçıracağınız eserleri keşfetmek için iyi bir yerdir.

  1. Google Play Books Amazon, Barnes & Noble ve Kobo gibi Google da genellikle DRM ile kısıtlanmış kitaplar satar. Google Play’in farkı, bir yayıncı kitaplarını kısıtlamadığında, Google bunu açıkça belirtir. Play Store’daki bir kitabın “Bu kitap DRM kısıtlamalı” veya “Bu kitap DRM’siz” olduğunu, “Bu Kitap Hakkında” bölümünde görürsünüz.

Google, satın aldığınız kitapları dışa aktarmak için de kolay bir yol sunar. Web tarayıcınızda Play Books kütüphanenize eriştiğinizde, bir kitabın yanındaki üç noktaya tıklayın ve “Dışa Aktar” seçeneğini seçin. e-Kitaplar genellikle EPUB dosyaları olarak, çizgi romanlar ise EPUB veya PDF olarak sunulur. e-Kitapları doğrudan telefonumda okumayı sevdiğim için, kitapları satın alıp, Google Play kütüphanemden dışa aktarabilmek ve hepsini aynı cihazda okuyabilmek hoşuma gidiyor.

  1. Image Comics Image Comics, ABD’nin en büyük çizgi roman yayıncılarından biridir. Şirket, eskiden kendi web sitesi üzerinden DRM’siz çizgi romanlar satıyordu, ancak bu seçenek artık mevcut değil. Yine de, Image Comics’ten gelen dijital çizgi romanlar DRM’siz kalmaya devam ediyor.

Yeni bir dijital çizgi roman okumak istediğimde, Image Comics web sitesinde ilgimi çeken bir şey arıyorum ve ardından Google Play’den satın alıyorum. Bu, doğrudan Google’ın mağazasında dolaşmaktan daha kolaydır, çünkü orada genellikle DRM korumalı Marvel ve DC başlıklarıyla karşılaşırsınız.

  1. Tor Tor Yayın Grubu, Image Comics gibi kitapları doğrudan kendi web sitesi üzerinden satmaz, ancak tüm kitapları DRM’sizdir. Tor, ağırlıklı olarak fantastik ve bilim kurgu romanlarından oluşan geniş bir seçki sunar.

Tor, bu iki türdeki okuyucular için keyifli içerikler sunar, ancak aynı zamanda çok ciltli fantastik destanlar ve zorlayıcı bilim kurgu eserler de bulabilirsiniz.

  1. J Novel Club En büyük manga yayıncıları, en çok satan başlıklarını nerede okuyabileceğinizi kısıtlamadan dijital kopyalarını dağıtmaya pek istekli değiller. Neyse ki, bu manga bulamayacağınız anlamına gelmiyor. Manga’nın Humble Bundle’da görünmesini beklemekten sabırsızlanıyorsanız, J Novel Club’ı göz önünde bulundurun.

J Novel Club’da takip edebileceğiniz birçok seri var. Eğer sıkı bir okuyucu olursanız, bir abonelik seçeneği mevcut. Her ay bir satın alma için kullanabileceğiniz belirli sayıda kredi alırsınız ve bu kredileri indirimli bir fiyata elde edebilirsiniz. Ardından, bu mangayı e-Kitap okuyucunuzda veya tabletinizde okuyabilirsiniz.

  1. Blackstone Publishing Tor ve Image Comics gibi, Blackstone da kitapları doğrudan yayıncının web sitesi üzerinden satın almanıza izin vermez. Yine de, kataloğu gözden geçirmek ve ilginizi çeken e-Kitapları bulmak için iyi bir yerdir. Bu, nispeten az sayıda olan ve DRM’siz olarak New York Times çok satanlarını size satmaya istekli olan ana akım bir yayıncılık şirketidir.

Bir kitabı satın almaya hazır olduğunuzda, site sizi diğer yayıncılara yönlendirir. Yine, Google Play’de kalır ve satın alımdan hemen sonra EPUB’u dışa aktarırsanız daha iyi olur.

  1. Standard Ebooks Project Gutenberg, kamu malı olan DRM’siz e-Kitaplar için iyi bilinen bir kaynaktır. Bunlar modern kitaplar değildir, çoğu yarım yüzyıldan daha eski olan eserlerdir. Asıl sorun ise formatlamanın düzensiz olabilmesidir.

İşte Standard Ebooks burada devreye giriyor. Bu girişim, Project Gutenberg’den seçilmiş bazı başlıkları alır ve onları daha okunabilir hale getirir. Her kitap tutarlı bir tema alır ve genellikle kamu malı olan bir sanat eseriyle kapak sunulur. Bu, Agatha Christie ve Walt Whitman gibi yazarların eserleri gibi, Barnes & Noble’da birkaç yılda bir yeniden basılan klasiklerin iyi bir kaynağıdır. Ayrıca, Bambi ve Tarzan gibi Disney filmlerine ilham veren eserleri de okuyabilirsiniz.

Bir e-Kitaptan DRM’yi kaldırmak zor değil, ancak bu zahmete girmemek hoş bir avantaj. Kitaplara ulaşma şeklimizi sınırlamaya çalışmayan yayıncıları desteklemek güzel. Müzik endüstrisi, DRM’siz MP3’leri satabileceğini ve hala kâr edebileceğini öğrendi. Umarız, kitap yayıncıları da bunu sonunda anlar.


Yayımlandı

kategorisi